Μονοπώλιο κάνει την COSCO η νέα συμφωνία με τον ΟΛΠ , καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

SEMPO Νέα σύμβαση  αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ, η συμφωνία μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ A.E. με τίτλο «Πρακτικό Συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. για νέες επενδύσεις στο Εμπορικό Λιμάνι του Πειραιά ύψους 230 εκ. ευρώ, που ανακοινώθηκε προ ημερών . Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι έγινε χωρίς διεθνή διαγωνισμό και την καλεί   να τη φέρει στη Βουλή προς έγκριση, όπως οφείλει υποχρεωτικά , αναφέρει .

Σε δήλωσή του , για το θέμα, ο βουλευτής Α’ Πειραιά & Νησιών και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ναυτιλίας και Αιγαίου του  ΣΥΡΙΖΑ ,Θοδωρής Δρίτσας , σημειώνει ότι «το «Πρακτικό Διαδικασίας Φιλικής (!) Διευθέτησης» που ανακοίνωσαν πριν από λίγο η ΟΛΠ ΑΕ και η ΣΕΠ ΑΕ (COSCO) επιχειρεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να παραπλανήσει την ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Δρίτσας , υπογραμμίζει ότι  « στην πραγματικότητα πρόκειται για ανοιχτή ανατροπή ακόμα και της ήδη χαριστικής σύμβασης με την οποία η COSCO εγκαταστάθηκε στο λιμάνι του Πειραιά. Η νέα επένδυση της COSCO όπως και η παλιά ωφελεί κατά προκλητικό τρόπο την ίδια και ελάχιστα συνεισφέρει σε προστιθέμενη αξία και σε θέσεις εργασίας για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Είναι δε πλέον προφανής η μονοπωλιακού χαρακτήρα εκμετάλλευση του εμπορικού λιμένα Πειραιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο , « αν κάτι τέλος επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά είναι οι τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει το λιμάνι του Πειραιά ως πύλη διαμετακομιστικού εμπορίου προς την Ευρώπη, δυνατότητα που υπό δημόσιο έλεγχο θα μπορούσε να προσφέρει πραγματικά οφέλη στη χώρα μας και στον ελληνικό λαό».

Και τονίζει ότι « ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχεται τέτοιες χαριστικές συμφωνίες».