Σημαντικά έργα στη Νίκαια από Περιφέρειας Αττικής και Δήμο

foto_koumpakiΤην αναμορφωμένη πλατεία «Διαμάντως Κουμπάκη» εγκαινίασαν την ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη , Γιώργος Ιωακειμίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά  Στέφανος Χρήστου Τα έργα που εκτελέστηκαν περιελάμβαναν την κατασκευή νέας παιδικής χαράς και την αναδιαμόρφωση της πλατείας.
Η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα  Πειραιά έχει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της πλατείας, καθώς δώρισε στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη  γλυπτό του κλαταξιωμένου γλύπτη Κυριάκου Ρόκκου, το οποίο κοσμεί πλέον την πλατεία.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου εξήρε τη συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας  Πειραιά και του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα έργα που ολοκληρώθηκαν, εκτελούνται ή βρίσκονται στο στάδιο δημοπράτησης  στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νίκαιας –Αγίου Ιωάννη Ρέντη με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό της Π.Ε. Πειραιά και του ΠΕΠ Αττικής.
Ειδικότερα ο κ. Χρήστου αναφέρθηκε στο έργο της ανάπλασης των οδών Βουρνόβα και Τσαλδάρη στο εμπορικό κέντρο της Νίκαιας που ολοκληρώθηκε πρόσφατα με κόστος 545.000 €, στο εκτελούμενο έργο της κατασκευής αγωγών ομβρίων στο Ρέντη, προϋπολογισμού 5.073.000 €, έργο το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα δώσει οριστική λύση στα πλημμυρικά προβλήματα της περιοχής καθώς και στα υπό δημοπράτηση έργα «ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΤ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ» προϋπολογισμού  2.717.373 €  και  «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ» προϋπολογισμού  1.000.000 €  .