«Ψίχουλα» έδωσε για rapid test ο δήμος Κορυδαλλού από  τα 800.000 ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση που πήρε

 

Δυστυχώς ο δήμος Κορυδαλλού , αν και τους  τελευταίους  5 μήνες  , έχει λάβει από την κυβέρνηση έκτακτη χρηματοδότηση που ξεπερνά  τις…800 χιλιάδες ευρώ για δράσεις και δαπάνες που αφορούν τον κορωνοιό  ( τεστ, απολυμάνσεις, αναπλήρωση τελών καταστημάτων που έκλεισαν για 1,5μήνα κ.α) , σχεδόν τίποτε δεν έχει πράξει .

Οι 800.000 ευρώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αυξηθούν ακόμη  περισσότερο , αφού η κυβέρνηση ενέκρινε και ξεκινά την εκταμίευση νέας έκτακτης χρηματοδότησης …50 εκατομμυρίων ευρώ  (!) για τους 334 δήμους της χώρας .

Μέχρι τώρα , από τον περασμένο Μάρτιο , είχε διενεργήσει όλα και όλα  περίπου 700 τεστ  κι αυτά στους εργαζομένους του δήμου .

Μόλις πριν λίγες ημέρες αποφάσισε να αναθέσει σ΄εταιρία- όπου στη διοίκηση της , συμμετέχει Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης Γουρδομιχάλη , τη διενέργεια κι άλλων τεστ , ύψους 10.000 ευρώ .

Όπως επίσης ,μετά την αποκάλυψη αυτή της ιστοσελίδας μας , Korydallos news, να προβεί και σε νέα ανάθεση , αυτή τη φορά όμως λόγω της κατακραυγής , στο Ινστιτούτο Παστέρ, πρυπολογισμού 24.500 ευρώ.

Με λίγα λόγια « ψίχουλα» μπροστά στα 800 χιλιάδες ευρώ που έλαβε  και ελάχιστα σ΄αριθμό τεστ , σε σχέση με τον πληθυσμό του Κορυδαλλού .

Την ίδια ώρα άλλοι δήμοι , έχουν πιέσει και πετύχει  , ο ΕΟΔΥ με συνεργεία του να διενεργεί  τεστ με συνεργεία του ( στη Νίκαια , στο Μετρό) είτε drive through rapid tests ( Γλυφάδα κ.α) , δηλαδή η εξέταση να γίνεται με τους ενδιαφερόμενους μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Προφανώς , ούτε αυτό δεν μπορεί να πιέσει η συνδιοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου , να γίνει και στον Κορυδαλλό , που εκτός των άλλων φιλοξενεί και τις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας , μ΄ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.