Επαναλειτουργούν για το κοινό τα δημοτικά γυμναστήρια του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Επαναλειτουργούν τα δημοτικά γυμναστήρια με τήρηση όλων των κανόνων και οδηγιών για ασφαλή άσκηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Ρέντη (Αγ.Ι.Ρέντη 37) και στη Νίκαια “Γυμναστήριο Κ. Παλαμά” (Κ.Παλαμά 92).

Σχετικά με την χρήση των χώρων των γυμναστηρίων έχει προβλεφθεί να υπάρχουν αναρτημένες σε εμφανή σημεία οδηγίες που αφορούν τους κανόνες αναπνευστικής υγιεινής, την εφαρμογή της υγιεινής των χεριών, την ταυτόχρονη παρουσία αριθμού ατόμων όχι περισσότερων του 50% ανάλογα με τα τετραγωνικά.

Για την είσοδο των αθλουμένων στις εγκαταστάσεις θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση (Ρέντης τηλ. 2104818219 και Νίκαια 2104975215), καθώς και πλήρης καταγραφή των προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο), και συμπληρωματικά το είδος και τη διάρκεια της άσκησης.

Λόγω των πρωτοκόλλων για τη μη διασπορά του κορωνοϊού συστήνεται στα ήδη εγγεγραμμένα άτομα να χρησιμοποιούν το κοντινότερο στον τόπο κατοικίας τους γυμναστήριο, να κάνουν χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού ή/και πλύσιμο των χεριών πριν την έναρξη και στο τέλος της άσκησης, όπως επίσης και πριν από κάθε μετακίνηση σε άλλο όργανο γυμναστικής, να εφαρμόζεται ο κανόνας της φυσικής απόστασης συνεχώς, να γίνεται χρήση προσωπικών ειδών υγιεινής (πχ πετσέτα), όπως και χρήση ατομικών οργάνων γυμναστικής εάν είναι εφικτό από το μέγεθός τους (πχ μπάλες, λάστιχα, στρώματα), και επιπλέον να πλένονται τα ρούχα και οι πετσέτες που χρησιμοποιήθηκαν στο γυμναστήριο σε πλυντήριο με κοινό απορρυπαντικό σε υψηλή θερμοκρασία (60ο C) μετά από κάθε χρήση.