Αιχμές Κατσικάρη για εμπλεκόμενες υπηρεσίες συην υπόθεση των Λατομείων Σαλαμίνας

Λατομειο1

Αυστηρή προειδοποίηση στις  δημόσιες υπηρεσίες και  τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που ευθύνονται  για « αβελτηρίες» και « καθυστερήσεις» στην υπόθεση των Λατομείων Αγγέλου στη Σαλαμίνα, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής , απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής , Δημήτρης Κατσικάρης.

Σ΄ανακοίνωσή του , ο κ. Κατσικάρης , υπογραμμίζει μ΄έμφαση ότι « η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, είναι η μόνη υπεύθυνη κατά νόμο, για τις διαδικασίες δέσμευσης παρανόμως εξαχθέντων προϊόντων από τα Λατομεία Αγγέλου στη Σαλαμίνα».

Αφορμή  αποτέλεσε ανακοίνωση του Γραφείου Ενημέρωσης του Δήμου Σαλαμίνας, σχετικά με  δική του προηγούμενη δήλωση «για τις διαδικασίες δέσμευσης παρανόμως εξαχθέντων προϊόντων από τα Λατομεία Αγγέλου στη Σαλαμίνα».

Ο κ. Κατσικάρης επισημαίνει ότι  η δήλωσή του , «  έγινε για να καταστεί ξεκάθαρο σε όλους ότι η απόφασή του για σφράγιση του σπαστηροτριβείου των Λατομείων Αγγέλου, ήταν απολύτως σύννομη και λόγω αυτής ακριβώς ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να δεσμευθεί το παρανόμως εξαχθέν υλικό υπέρ του Δημοσίου».

Υπογραμμίζει ότι μαζί μ΄αυτή την απόφασή του , «  διαβιβάστηκε  και έγγραφο του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ακριβώς για να καταστεί σαφές, ότι μετά την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση -και όχι η αιρετή Περιφέρεια ή κάποιος άλλος φορέας- έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και την ευθύνη να προχωρήσει τις διαδικασίες δέσμευσης του παρανόμως εξαγχθέντος υλικού και μάλιστα σημειώθηκε -και ο νοών νοήτω- ότι «επιτέλους,  προχωρούν οι διαδικασίες δέσμευσης του παρανόμως εξαχθέντος υλικού, υπέρ του Δημοσίου -έστω και τώρα».

Τονίζει ότι « η αιρετή Περιφέρεια Αττικής, που εκ του νόμου έχει την αρμοδιότητα μόνο για την αδειοδότηση ή μη σπαστηροτριβείου στα Λατομεία του χώρου ευθύνης της -και τίποτα άλλο- ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ την όλη διαδικασία και, στο τέλος της, όταν θα ενημερωθεί επίσημα -γιατί μέχρι τώρα δεν έχει καμιά λεπτομερή ενημέρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση- θα πάρει θέση για τις αβελτηρίες, τις καθυστερήσεις και τη λειτουργία όλων των σχετιζομένων υπηρεσιών, με σκοπό την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, απευθυνόμενη όπου χρειαστεί και ενημερώνοντας ανοιχτά, όπως κάνει πάντα, τους πολίτες».

Αναφέρει ότι «  σε κανένα σημείο της δήλωσής του, δεν αναφέρθηκε στο Δήμο Σαλαμίνας, απλούστατα γιατί ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του θέματος και ως εκ τούτου καμιά εμπλοκή. Αυτό άλλωστε φαίνεται καθαρά και από το γεγονός ότι το επίμαχο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, δεν κοινοποιείται ούτε καν ενημερωτικά (!) στο Δήμο Σαλαμίνας, αλλά και αυτό έχει μεγάλη σημασία για την ουσία της υπόθεσης- στο Α.Τ. Σαλαμίνας…».