Γ. Δημόπουλος : Μπορεί να αναγεννηθεί ξανά η πλ. Μέμου που κατέστρεψε ο Κασιμάτης

 

Σε πραγματική καταστροφή οδήγησε μια από τις ωραιότερες , πολυσύχναστες και πιο « δυναμικές» σε οικονομική δραστηριότητα πλατείες όλου του Πειραιά , την πλατεία Μέμου , ο τραγικός σ΄όλα για την πόλη του Κορυδαλλού , δήμαρχος , Σ. Κασιμάτης.

Οδηγώντας στην ανεργία με αποκλειστικά δική τους υπαιτιότητα , εν μέσω της οικονομικής κρίσης της χώρας ,  δεκάδες εργαζομένους , αφού έκλεισαν περίπου είκοσι καταστήματα αλλά και στην υποβάθμιση .

Το έργο , η περιβόητη « βιοκλιματική ανάπλαση»  , ήταν απολύτως προσωπικής έμπνευσης του  και είχε προυπολογισμό …3 εκατομμύρια ευρώ για τα « δενδράκια» που φύτεψαν ,  το χώμα που έριξαν  , το οποίο όμως μετά από 3  χρόνια άλλαξαν με  δαπάνη του δήμου αυτή τη φορά , με συντριβάνι , που ελάχιστες φορές λειτουργεί , με ξύλινα μονοπάτια που σάπισαν κ.α

Τέτοιες ημέρες , στις Δημοτικές Εκλογές του 2014, που ήταν σ΄εξέλιξη οι εργασίες , το είχε κάνει « σημαία»  και περιφερόταν από κατάστημα σε κατάστημα και από γειτονιά σε γειτονιά , λέγοντας στους επιχειρηματίες και τους κατοίκους πόσο θα …αναβαθμιζόταν η περιοχή, και κατά συνέπεια θα αυξάνονταν και οι πελάτες των καταστημάτων ,πόσο θα …έπεφτε η θερμοκρασία   και άλλα απίθανα.Τα οποία αποδείχθηκαν κι αυτά παντελώς αναξιόπιστα όπως και όλα όσα λέει,

Με το έργο εκείνο της « ανάπλασης» της πλατείας , κυρίως κέρδισε εκείνες της εκλογές ,αφού οι πολίτες παραπλανήθηκαν ( διότι ακόμη δεν είχε ολοκληρωθεί) από τα…μελλοντικά ωφελήματα που τους έταζε  ότι δήθεν θα είχε η περιοχή .

Σήμερα η πλατεία που άλλοτε τόσο εκείνη και όσο οι επιχειρήσεις έσφυζαν από ζωή και αποτελούσε « σήμα κατατεθέν» όχι μόνο για τον Κορυδαλλό αλλά και για τους γύρω Δήμους , ερημώνει .

Είναι τέτοιες οι αστοχίες του έργου , ώστε ο κ. Κασιμάτης , αναγκάστηκε τρία χρόνια μετά την παραλαβή του έργου , να κάνει …ανακατασκευές , με χρήματα φυσικά των φορολογούμενων πολιτών του Κορυδαλλού

Στο έργο , το οποίο μάλιστα, στους προεκλογικούς του λόγους και τα φυλλάδια παρουσίαζε ως τάχα « πρωτοποριακό», τρομάρα του, και « βιοκλιματικό» που θα …μείωνε τη θερμοκρασία αρκετές μονάδες .

Την Κυριακή 7 Απριλίου  ( 8μμ) , για  3η φορά , τα τελευταία χρόνια ( ενώ κανείς άλλος δεν έχει πράξει τίποτε)  ,  ο υποψήφιος δήμαρχος και  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος Για Όλους» Γιώργος Δημόπουλος , διοργανώνει συγκέντρωση .

Εγκαινιάζει το εκλογικό του κέντρο , που επέλεξε εκεί να το ανοίξει για να υπογραμμίσει τη σημασία και την προτεραιότητα που θα έχει γι αυτόν εάν εκλεγεί δήμαρχος  η «αναγέννηση» ξανά της πλατείας, από την πρώτη στιγμή της ανάληψη των δημαρχιακών καθηκόντων του .