Γ. Παρασκευόπουλος:Λαϊκισμός, το εμπόδιο της εξέλιξης 

 

Ζούμε στην εποχή κατά την οποία οι νέες τεχνολογίες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ευρωπαϊκές πόλεις εδώ και χρόνια επικεντρώνονται στο να δημιουργούν σύγχρονες και «έξυπνες» πόλεις. Για να μην πάμε μακριά, στα Τρίκαλα βλέπουμε μια αξιόλογη προσπάθεια ενσωμάτωσης των τεχνολογιών αυτών.

Ένα απλό παράδειγμα είναι η χρήση αισθητήρων σε κάδους έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα συνεργεία να γνωρίζουν πότε ένας κάδος είναι γεμάτος. Ως αποτέλεσμα, γίνεται πιο στοχευμένα η αποκομιδή των σκουπιδιών, συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης των καυσίμων για  τα απορριμματοφόρα, ωφελώντας οικονομικά τον Δήμο, το περιβάλλον και προσφέροντας ποιοτική υπηρεσία στον πολίτη.

Επιπλέον, οι νέες τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν στην διακυβέρνηση του Δήμου μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών, της ηλεκτρονικής διαβούλευσης και της παρακολούθησης των συνεδριάσεων καθώς και των ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ των δημοτικών συμβουλίων.

Κατά συνέπεια, η χρήση τους κρίνεται ιδιαίτερα ευεργετική για τον κάθε Δήμο που σέβεται τους πολίτες του.

Στον αντίποδα, βλέπουμε ότι στον Δήμο μας, τον Κορυδαλλό, δεν έχει αναπτυχθεί κάποιο μοντέλο προς αυτόν τον δρόμο.

Ο χειρότερος εχθρός της εξέλιξης του δήμου μας, κατά την γνώμη μου, είναι ο λαϊκισμός. Τούτου δοθέντος, δεν βλέπουμε η διοίκηση του δήμου να προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά, αντιθέτως, ακολουθεί ένα παλαιοκομματικό δρόμο διακυβέρνησης, με ανούσιες εξαγγελίες και μακέτες.

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια η διοίκηση Κασιμάτη δεν ακολούθησε τις επιταγές της εποχής μας;

Δυσκολεύομαι πολύ να βρω απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα το οποίο πλέον τείνει να γίνει ρητορικό.

Επίσης δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας Δήμαρχος δεν μπορεί να ωφελήσει τον δήμο του με τα οφέλη που του προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

Πρέπει να μάθουμε ότι βάζοντας 2 λάμπες LED σε κάποιο δρόμο το 2019 δεν συντελείται  κάποια τεχνολογική επανάσταση….

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η σημερινή διοίκηση, λαϊκίζοντας, έχει αφήσει στην άκρη το καινούριο για να συντηρήσει ένα λαϊκίστικο παρελθόν ρίχνοντας μακετίστικη  στάχτη στα μάτια των πολιτών.

Μόνο που οι εξελίξεις μας προσπερνάνε….

                       Είμαι ο Γιώργος Παρασκευόπουλος

Μηχανικός Πληροφορικής-υπεύθυνος διασφάλισης επιχειρησιακών δεδομένων και εφαρμογών σε εταιρία τηλεπικοινωνιών  .Υποψήφιος  Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη « Δήμος για Όλους» του Γιώργου Δημόπουλου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής  της Δημοτικής Οργάνωσης Κορυδαλλού του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ