Ι. Κυριαζής: Η επικινδυνότητα της Γρ.Λαμπράκη κατά τη διάβαση της από πεζούς.   Αναπάντητο αίτημα από 3ετίας !

 

Τέσσερις φορές εγγράφως από το 2016 (αρ. πρωτ 994, 801 , 758 , 693) έχει απευθυνθεί στο Δήμο Κορυδαλλό, ο κ.Ι. Κυριαζής σχετικά με την επικινδυνότητα της  λεωφόρου Γρ.Λαμπράκη κατά τη διάβαση της από πεζούς, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη κατασκευής πεζογέφυρας και μέχρι τώρα …απάντηση δεν έχει λάβει .

Κι αυτό παρά το ότι ο νόμος ορίζει ρητά ότι ο δήμος οφείλει εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος –ολίγων εβδομάδων- είναι υποχρεωμένος ν΄απαντά .

Σε νέα αναφορά του- ανοιχτή επιστολή προς τον  τωρινό δήμαρχο , κ. Χουρσαλά ,αναφέρει τα εξής :

« Κύριε Δήμαρχε, ό πως γνωρίζετε η λεωφόρος Γρ. Λαμπράκη στον Κορυδαλλό είναι ένας μεγάλος και βασικός οδικός άξονας υπερτοπικής σημασίας ο οποίος διασχίζει και διαχωρίζει το Δήμο μας σε δύο μέρη (βόρειο – νότιο) καθιστώντας τη κάθετη διέλευση πεζών εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη.

Επισημαίνω ότι εκτός από το γεγονός ότι το κυρίαρχο ρεύμα μετακινήσεων στο δήμο μας είναι αυτό μεταξύ Βορά (οπού κατά κύριο λόγο βρίσκονται περιοχές κατοικίας) και Νότου (όπου βρίσκεται το εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο του δήμου) , ειδικά μετά την κατασκευή του νέου Δημαρχείου επί της Γρ. Λαμπράκη 240 και την μετεγκατάσταση του Κ.Ε.Π. σε αυτό, οι ανάγκες διέλευσης πεζών κάθετα της Γρ. Λαμπράκη στο σημείο από το νότιο τμήμα του Δήμου στο βόρειο, εμφανίζονται ιδιαίτερα έντονες.

Εκτός όμως από τα παραπάνω , η περιοχή άνω της λεωφόρου , φιλοξενεί αρκετά σχολεία [ δημοτικά , Γυμνάσια , Λύκεια , αθλητικές εγκαταστάσεις , αθλητικά σωματεία καθώς και τις φυλακές Κορυδαλλού με το νοσοκομείο το ψυχιατρείο και την αποθήκη των φυλακών.

Έτσι καθημερινά μεγάλος αριθμός πεζών (ανάμεσα στους οποίους και εκατοντάδες μαθητές) διασχίζει τη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη με συνθήκες καθόλου ασφαλείς ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους (υψηλός φόρτος – υψηλή ταχύτητα διερχομένων οχημάτων και στενή νησίδα επί της λεωφόρου) .

Οι συνθήκες γίνονται ακόμα πιο δυσχερείς όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές ( π.χ βροχή , όπου δυσχεραίνεται η ορατότητα αλλά και η διάβαση λόγων του νερού που κατακλύζει το οδόστρωμα αλλά και κατά τις βραδινές ώρες όπου υπάρχει έντονη ανάγκη μετακινήσεων μαθητών για αθλοπαιδιές. Επισημαίνω τέλος ό,τι σε αρκετά σημεία της λεωφόρου , έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα και μάλιστα κάποια από αυτά θανατηφόρα με θύματα πεζούς. Η

κατασκευή μιας πεζογέφυρας κρίνεται ως υψηλής κρισιμότητας , διότι έτσι εξασφαλίζεται: – η πλέον ασφαλής καθημερινή μετακίνηση των πεζών δημοτών μας , μεταξύ αυτών και εκατοντάδων παιδιών – η ομαλή και ασφαλής πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα – η άμεση και ασφαλής ένωση του εμπορικού κέντρου της πόλης με το διοικητικό και γενικότερα η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών – η μείωση των ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων .

Είμαι σίγουρος ότι κατανοείτε απόλυτα την ανάγκη για την κατασκευή της προτεινόμενης πεζογέφυρας και θα συμβάλετε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, στην κατασκευή της άμεσα ,πριν θρηνήσουμε κάποιο θύμα πεζό συνδημότη μας» .