Κεντροριστερά και επόμενη μέρα 

Του Πρόδρομου Ζαχαρόπουλου 

Οι εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ,αποτελούν την τελευταία ελπίδα προκειμένου ο προοδευτικός χώρος να ξαναβρεί τον βηματισμό του και να μπορέσει να παίξει τον ρόλο που επιβάλλεται ,ώστε να εκφραστεί πολιτικά ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που όλα αυτά τα χρόνια είδε αυτό το χώρο να λεηλατείται , να προδίδεται, να απαξιώνεται .

Είναι γεγονός ότι βιώνουμε μια από τις πιο παρακμιακές περιόδους της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας .

Ψέματα ,αυταπάτες ,και ψευδαισθήσεις υποκατέστησαν στην πολιτική ζωή της χώρας τον ειλικρινή λόγο και την πολιτική εντιμότητα .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού πήρε την εξουσία με θηριώδη ψέματα, και πρωτοφανή εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού , αφού μας φόρτωσε με δύο άχρηστα μνημόνια ,αφού ματαίωσε με τις καταστροφικές επιλογές του πρώτου εξαμήνου του 2015 την έξοδο της χώρας από το μνημονιακό καθεστώς , αφού υπονόμευσε την οικονομία με τα capital controls ,αφού υποθήκευσε την εθνική περιουσία για 100 χρόνια ,και αφού ταλαιπώρησε τον Ελληνικό Λαό με ένα καταγέλαστο δημοψήφισμα το αποτέλεσμα του οποίου δεν εφάρμοσε ποτέ , συνεχίζει να καταστρέφει οικονομία και κοινωνία με πολιτικές που εξοντώνουν συστηματικά τον παραγωγικό ιστό της χώρας .

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική δυστυχώς ο Δημοκρατικός προοδευτικός χώρος δεν μπόρεσε μέχρι τώρα να αναδείξει έναν πειστικό και φερέγγυο πολιτικό λόγο ο οποίος πέρα από την καταγγελία αυτών των πολιτικών θα έπειθε τον Ελληνικό Λαό ότι μπορεί να επενδύσει και πάλι στον χώρο μας .

Οι ευθύνες είναι πολλές και δεν χρειάζεται τώρα σε αυτήν την χρονική στιγμή να τις αναδείξουμε. Σημασία έχει ότι παρά τις υπονομεύσεις , τις διασπάσεις ,και τις προσπάθειες εξαφάνισης μας ,μείναμε όρθιοι σε πείσμα αυτών που ήθελαν την πολιτική μας εξαΰλωση και τώρα δίνουμε την μάχη για την ουσιαστική ανασυγκρότηση του Δημοκρατικού χώρου .

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει και θα μας βρει ενωμένους, και είναι σίγουρο ότι με την σαφή ιδεολογικοπολιτική μας τοποθέτηση ,την οργανωτική μας ανασυγκρότηση και την τεκμηριωμένη πολιτική προγραμματική πρόταση για έξοδο από την κρίση που ταλανίζει την χώρα ,θα αναδειχτούμε σε εκείνη την πολιτική δύναμη που θα ξαναπρωταγωνιστήσει στην πολιτική μας ζωή .

Στην πορεία μέχρι τις ενδοπαραταξιακές εκλογές θα πρέπει να αναδειχτεί ο πολιτικός λόγος ,και η θεμιτή πολιτική αντιπαράθεση όπου αυτή χρειάζεται .Δεν θα πρέπει να κυριαρχήσουν τα κτυπήματα κάτω από τη μέση που θα κάνουν δύσκολη την πορεία μας την επόμενη μέρα.

Είναι θεμιτή η προτίμηση όλων σε οποιονδήποτε υποψήφιο , δεν είναι θεμιτή όμως η απαξίωση ,η χυδαιολογία και η αποσιώπηση σημαντικών περιόδων της ιστορικής διαδρομής του ΠΑΣΟΚ , που αποτελεί τον κορμό αυτής της προσπάθειας .

Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αν δεν είχαν κάποιοι άνθρωποι κρατήσει το ΠΑΣΟΚ όρθιο και ζωντανό ,θα ήταν αδύνατο τώρα να μιλάμε για Δημοκρατική Συμπαράταξη , για ανασυγκρότηση και για επόμενη μέρα με ελπίδα .

Ο προοδευτικός δημοκρατικός χώρος πάντα εξέφρασε και υλοποίησε πολιτικές που έκαναν την Ελλάδα ισχυρή και οι οποίες δημιούργησαν ένα κράτος με κοινωνική δικαιοσύνη ,και πολιτική σταθερότητα .

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά είναι σίγουρο ότι η παράταξή μας θα πρωταγωνιστήσει ξανά , περιθωριοποιώντας τις πολιτικές του λαϊκισμού και του ψέματος .

Αυτό εξαρτάται από εμάς και προς αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψουμε ενωμένοι την επόμενη μέρα ,έχοντας διδαχτεί από λάθη και πρακτικές που πληρώσαμε πανάκριβα .