Αθλητισμός για όλους με νέα γήπεδα σε Νίκαια- Ρέντη

Με σταθερά βήματα η Δημοτική Αρχή Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη έχει προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των γηπέδων και στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης.

Μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις κατάφερε να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξημένες αθλητικές απαιτήσεις ενός μεγάλου Δήμου.

Ο Δήμος καταβάλλει συνεχή προσπάθεια προκειμένου να συντηρούνται οι αθλητικοί χώροι από το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο και το μοναδικό δημοτικό κολυμβητήριο της ευρύτερης περιοχής «Πλάτωνας» που συγκεντρώνει καθημερινά χιλιάδες κόσμο μέχρι το μικρότερο γήπεδο μπάσκετ 5χ5.

Τα έργα

Πιο συγκεκριμένα έως σήμερα έχουν υλοποιηθεί τα παρακάτω έργα:

Αντικατάσταση συνθετικού τάπητα του γηπέδου «Παντελής Νικολαϊδης» στη Νίκαια

Κατασκευή χώρων αθλητισμού στο υπόγειο του κλειστού γηπέδου στον πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος»

Εκτεταμένες επισκευές σε όλους του αθλητικούς χώρους της πόλης με στόχο την πιστοποίηση ασφάλειας και την αδειοδότησή τους

Κατασκευή γηπέδου 5χ5 στο χώρο του Δημοτικού Γυμναστηρίου Νεάπολης

Αντικατάσταση συνθετικού τάπητα τένις στον  «Πλάτωνα»

Δημιουργία δημοτικού γυμναστηρίου στον Αγ.Ι. Ρέντη

Ακόμη  υπαίθρια γυμναστήρια διαμορφώθηκαν στους παρακάτω  ελεύθερους χώρους πρασίνου και περιπάτου: Αγ. Φίλιππα στη Νίκαια, πάρκο Μπιχάκη στον Αγ.Ι. Ρέντη, παλιό νεκροταφείο Νεάπολης, παλιό βυρσοδεψείο στον Αγ.Ι. Ρέντη, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νίκαια.

Στα άμεσα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι η αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου «Σταύρος Μελισσουργός» στον Αγ.Ι. Ρέντη, αντικατάσταση ξύλινου δαπέδου στο κλειστό γυμναστήριο «Πλάτων», ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου στον «Πλάτωνα», ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Πλάτων».

                 Ιωακειμίδης

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης , σε δήλωση του , τόνισε ,. «καθημερινά διαπιστώνουμε ότι η τοπική κοινωνία διψά για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Χιλιάδες δημότες όλων των ηλικιών συμμετέχουν, αθλούνται και διακρίνονται στα αθλητικά τμήματα του Δήμου μας. Παράλληλα έχουμε προχωρήσει στην κατασκευή νέων γηπέδων αλλά και σε επισκευές αθλητικών χώρων, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Βασική επιδίωξή μας είναι η  διατήρηση της σπουδαίας  αθλητικής παράδοσης αυτής της πόλης και ο εμπλουτισμός της με εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που εκφράζουν την αθλητική δυναμική των δημοτών μας και των αθλητικών σωματείων της πόλης».