Γρ. Γεωργάτος : Οι ξένοι λένε πως αντί να κάνουμε το ποδόσφαιρο ελκυστικότερο το κάναμε χειρότερο

 

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος μίλησε στον «Επικοινωνία 94FM» και στην εκπομπή «MVP στους 94» με τον Αντώνη Καλκαβούρα, για το φιλικό παιχνίδι που έδωσαν οι βετεράνοι της Εθνικής μας ομάδας με της Ίντερ στο κατάμεστο Παγκρήτιο Στάδιο.

«Νομίζω πως το απολαύσαμε και εμείς και το σημαντικότερο όλος ο κόσμος! Γιατί γινόταν για ένα σημαντικό γεγονός και πραγματικά ο κόσμος αγκάλιασε όλη αυτή την προσπάθεια και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό!», τόνισε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος άσσος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ίντερ νίκησε στα πέναλτι με 4-2 (1-1 κανονική διάρκεια) την Εθνική του 2004. Το τελικό αποτέλεσμα ουδόλως ενόχλησε ποδοσφαιριστές και κόσμο καθώς η ουσία του φιλικού ήταν άλλη: η συγκέντρωση όσο το δυνατό περισσότερων χρημάτων για το «Όραμα Ελπίδας». Και η Κρήτη «αγκάλιασε» αυτό το σκοπό γεμίζοντας το γήπεδο και προσφέροντας τον οβολό της στη σημαντική αυτή προσπάθεια. Όσον αφορά στο παιχνίδι, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της Ελλάδας και της Ίντερ έδειξαν ότι αντέχουν ακόμα παίζοντας ανοικτά και δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να χαρεί το παιχνίδι.

«Σίγουρα σου γυρίζουν κάποιες στιγμές πίσω, βλέπεις παλιούς συμπαίχτες, θυμάσαι πράγματα, συζητάς, γελάς, υπάρχει μια έντονη χαρά απ’ όλους και αυτό το κάνει πολύ ωραίο και συνάμα χαρούμενο και προς εμάς», πρόσθεσε ο Γρηγόρης Γεωργάτος.

Ο ίδιος αρνήθηκε να επιλέξει κορυφαίο συμπαίχτη από την Ίντερ, ενώ ταυτόχρονα αποκάλυψε πώς δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα με τον Ότο Ρεχάγκελ.

«Δεν θέλω να μιλάω για τον εαυτό μου, αλλά νομίζω πως όλη η πορεία δείχνει τι ισχύει. Μετά τον Αναστόπουλο, ο πρώτος παίχτης που πήγε σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού, γιατί την ίδια περίοδο πήγες και ο Μαχλάς στη Βίτεσε, νομίζω πως ήμουν εγώ! Άλλα τα χρόνια και άλλες εποχές τότε. Πολύ δύσκολα τα χρόνια και το να βγει ένα έλληνας στο εξωτερικό ήταν πολύ δύσκολο πράγμα έως ακατόρθωτο μπορώ να πω. Νομίζω όμως ότι μετά με τα χρόνια έγινε πολύ πιο εύκολο, δείξαμε κι εμείς αυτοί που παίξαμε κάποια ποιότητα και έτσι οι ξένοι άρχισαν να κοιτάνε και την αγορά της Ελλάδος. Έχει ανοίξει για τα καλά ο δρόμος πλέον, έχουν αλλάξει οι εποχές και πάρα πολλοί σκάουτερ από όλες τις ομάδες βλέπουν πολλούς μικρούς παίχτες, στους οποίους προσπαθούν να επενδύσουν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Γεωργάτος.

Αναφερόμενος, εξάλλου στην χαμένη ευκαιρία που είχε το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την κατάκτηση του Euro 2004, o παλαίμαχος άσσος σχολίασε σχετικά:

«Δεν είναι και η καλύτερη δυνατή και το πρώτο πράγμα που λένε μέχρι και τώρα είναι ότι αυτό που κάνατε ήταν ένα απίστευτο πράγμα. Δεν το περίμενε σχεδόν κανένας αυτό που έκανε η Εθνική και το άσχημο που μου λέγανε βέβαια ήταν ότι παρότι σας δόθηκε τόσο μεγάλο δώρο, αντί να το κάνετε καλύτερο και ελκυστικότερο, εσείς το κάνετε χειρότερο!»