Εκατοντάδες έτρεξαν  στον Βαρτζάκειο Δρόμος Υγείας του Πειραιά

 

Ξεπέρασαν τους χίλιους οι δρομείς που συμμετείχαν στον 32ο Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας  που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και τα έσοδα  διατλεθηκαν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν».

Η εκκίνηση ήταν από την πλατεία Αλεξάνδρας,  και για τους δυο αγώνες των 2.000 μ. για αθλητές και μαθητές έως 16 ετών και των 14.000 μ.  για ενήλικες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά ,  Σωτήρης Κάκιας,  δήλωσε, ότι είναι μια σημαντική στιγμή για τον Σύλλογο και για τον Πειραιά, γιατί ο Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας ξαναγυρίζει στον Πειραιά, από εκεί που ξεκίνησε το 1986.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  , Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε, ότι δεν διεξάγονταν αγώνες στην πόλη του Πειραιά, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η πόλη έχει γίνει επίκεντρο μεγάλων αθλητικών γεγονότων, επισημαίνοντας πως χαίρεται για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Αναφερόμενος στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά σημείωσε, ότι είναι ένας σημαντικός Σύλλογος με  μεγάλη εμπειρία σε αθλητικές διοργανώσεις.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο 32ος Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείαςδιοργανώνεται στον Πειραιά, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να γίνονται αθλητικά δρώμενα στην πόλη,  με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και με μαζική συμμετοχή παιδιών. «Αυτός είναι ο στόχος, τον οποίο πιστεύω ότι πετυχαίνουμε».

Πρόσθεσε ακόμη ότι, σε κάθε αθλητικό γεγονός στην πόλη υπάρχει κι ένας κοινωνικός σκοπός. «Ο αγώνας δρόμου είναι αφιερωμένος  στην Εταιρεία Προστασία Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν». Πρόκειται για μια δομή που επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο με Πρόεδρο τον Αντιεισαγγελέα κ. Ποιμενίδη και Διευθύντρια την κα Κουζούμη, οι οποίοι κάνουν μια εξαιρετική δουλειά», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Δήλωσε ότι συγκινείται κάθε φορά που συναντιέται με τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά, τα οποία έχουν περάσει δύσκολα στη ζωή τους από μικρή ηλικία και επεσήμανε, ότι ο Δήμος Πειραιά βρίσκεται δίπλα τους με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη στήριξη τους. Τέλος, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή και άλλοι φορείς της πόλης είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να διατηρηθεί η δομή του «Καλού Ποιμένα», γιατί γίνεται μια πολύ καλή δουλειά καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι «αμαρτία»  να συμβεί το οτιδήποτε και  να μην συνεχιστεί η λειτουργία του. Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε, ότι τα έσοδα από τον σημερινό αγώνα δρόμου θα βοηθήσουν στη διαβίωση των παιδιών που φιλοξενούνται στον Καλό Ποιμένα.

 

                                            Ποιμενίδης

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν» και Αντιεισαγγελέας Εφετών Πειραιά κ Νικόλαος Ποιμενίδης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για τη συνεχή στήριξή του και τον Πρόεδρο Σωτήρη Κάκια και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά, που αφιέρωσαν αυτόν τον αγώνα στον  Καλό Ποιμένα, επεσήμανε ότι στον 32ο Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας «παντρεύεται» το αθλητικό ιδεώδες του Χρήστου Βαρτζάκη, τα ιδεώδη του Δήμου Πειραιά με τη μεγάλη ιδέα της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά, που είναι η προστασία των παιδιών που την έχουν ανάγκη.

Τέλος, αναφερόμενος στο έργο που επιτελεί η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά επί δεκαετίες τόνισε, ότι εκτελεί εισαγγελικές και δικαστικές παραγγελίες για τα παιδιά που πραγματικά έχουν ανάγκη, προκειμένου να τους δοθεί μια ευκαιρία στη ζωή και δήλωσε, ότι σε καμιά περίπτωση και κάτω από οποιαδήποτε αιτιολογία ή νομοθετικό εγχείρημα δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία της δομής αυτής. Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα σαν μεγάλη ημέρα για όλο τον Πειραιά.