Λαϊκό Ανώμαλο Δρόμος Δήμου στο όρος Αιγάλεω , διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου

oros Aigaleo  Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας  πρωτοπορώντας , διοργανώνει τον 1ο Λαϊκό Ανώμαλο  Αγώνα Δρόμου  και παράλληλο δρόμο  περιπάτου   στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω  την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου .
Πρόκειται για ένα εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από την Δημοτική Αρχή  και  δίνει τη δυνατότητα σε αθλητές  αλλά και σε πλήθος κατοίκων της πόλης μας, να έχουν τη χαρά της συμμετοχής και να στραφούν σε άλλα πεδία δράσης που προάγουν την υγεία.
Η φιλοσοφία της δράσης αυτής, όπως εκφράστηκε από το Δήμαρχο της πόλης .Λουκά Τζανή , είναι η σύνδεση του αθλητισμού με τη σωματική ευρωστία και τη ψυχική ευεξία, που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διέξοδο ,έστω και για λίγο, των δημοτών μας από τη μίζερη οικονομικοκοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο όρος  Αιγάλεω ,σε μια δενδροφυτεμένη από τον Δήμο διαδρομή 8 χλμ. Παράλληλα θα διεξαχθεί δρόμος περιπάτου 2 χλμ. επί της Γαληνού όπου μπορούν να συμμετέχουν παιδιά των Δημοτικών σχολείων που θα συνοδεύονται από τους γονείς τους , τους παπούδες τους, τους φίλους τους.

Στοιχεία Αγώνα:
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Γήπεδο Σιταποθηκών Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας.  (Κλειστό γυμναστήριο  Π.Μπακογιάννης). Ώρα εκκίνησης: 10:00 πμ. Εκκίνηση έξω από το γήπεδο  Σιταποθηκών με κατεύθυνση προς τους πρόποδες του όρους Αιγάλεω
Η διαδρομή είναι ανηφορική στα πρώτα 450 μέτρα του Αγώνα και αντίστοιχα κατηφορική στα τελευταία 450 μέτρα μέχρι την ευθεία του τερματισμού.
Μετά τα πρώτα 200 μέτρα βγαίνουμε από τις κατοικημένες περιοχές και κατευθυνόμαστε καθ’όλη  την διάρκεια του Αγώνα σε χωματόδρομο.  Θα υπάρξει αναστροφή στα 4χλμ της διαδρομής  (U – TURN). Η διαδρομή είναι μετρημένη με ακρίβεια και ο αγώνας θα διεξαχθεί με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Σε όλο το μήκος της Αγωνιστικής διαδρομής ανά χίλια μέτρα, θα υπάρχει σχετική ένδειξη από την διοργανώτρια αρχή, που θα δηλώνει την διανυθείσα χιλιομετρική απόσταση, καθώς και την σωστή πορεία της διαδρομής .Επιπλέον της σήμανσης, θα υπάρχει προσωπικό σε κομβικά σημεία του Αγώνα που θα ενημερώνει τους δρομείς και θα καταγράφει τα  ΄΄περάσματα΄΄ τους (Σταθμοί Ελέγχου).
Στη διαδρομή θα υπάρχει σταθμός  τροφοδοσίας στο 3,5χλμ  και στον τερματισμό. Tα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.  Οι συμμετοχές οι οποίες θα κατατεθούν έως και την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Ελ. Βενιζέλου 200 στο τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού θα συνοδεύονται  και από δήλωση  ανάληψης ευθύνης των υποψήφιων δρομέων. Επίσης δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές  και 1,5 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1,5 ώρα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα..
Παράλληλοι αγώνες:
Περιπατητικός Δρόμος 2 χλμ. για παιδιά γονείς  και τρίτης ηλικίας δρομείς
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής .
Σε όσους τερματίσουν τον αγώνα του 2 χλμ. θα τους δοθεί αναμνηστικό Δίπλωμα.
Κόστος συμμετοχής: είναι 3 Ευρώ και αφορά την ηλεκτρονική χρονομέτρηση.