Αντίθετη στην ίδρυση Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Κορυδαλλό, η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ 

d.s. korydallou - makrinos

Έντονες διαφωνίες από την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπήρξαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, όσον αφορά την ίδρυση Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Συγκεκριμένα το στέλεχος της παράταξης Παύλος Μαρνάς, επιτέθηκε στον διευθυντή που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση προκειμένου να παρουσιάσει το θέμα, λέγοντας ότι εκπλήσσεται από το γεγονός ότι ένας διευθυντής έρχεται να μεταφέρει μια κυβερνητική γραμμή, ενώ υποστήριξε ότι αυτού του είδους οι σχολές είναι στην ουσία μια άτυπη εκπαίδευση, χωρίς πτυχίο και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

Για μια επικίνδυνη εξέλιξη έκανε λόγο και το επίσης στέλεχος της παράταξης Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, προβλέποντας ότι μελλοντικά θα υπάρχει ταξική κατηγοριοποίηση στα σχολεία, με αποτέλεσμα τα παιδιά του Κορυδαλλού να διδάσκονται άλλα απ’ αυτά που διδάσκονται στα σχολεία άλλων περιοχών.

«Οι ειδικότητες θα αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς» υποστήριξε και κατήγγειλε ότι η μαθητεία είναι απλήρωτη εργασία.

Στον αντίποδα των παραπάνω ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας και εντεταλμένος   στα θέματα παιδείας , Γιώργος Μακρυνός δήλωσε θετικός στην ίδρυση Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια πρόταση που προέρχεται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Ξεκαθάρισε δε ότι δεν πρόκειται να μπει σε μια ιδεολογική προσέγγιση, ενώ υπενθύμισε ότι αντίστοιχες σχολές, όπως οι ΕΠΑΣ, υπήρχαν και κατά το παρελθόν. «Δηλαδή ήταν καλά μέχρι προχθές όσα συνέβαιναν;» αναρωτήθηκε.

Χαρακτήρισε τέλος την πρόταση λειτουργική, υπογραμμίζοντας ότι είναι υπέρ της περιοχής.

«Είναι ένα μέσο άμυνας μεταγυμνασιακό για τα παιδιά που θέλουν να αποκτήσουν κάποια εξειδίκευση ή κάποια κατάρτιση» τόνισε κλείνοντας, προκαλώντας τις αντιδράσεις των στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης».