Αρνήθηκε ακόμη και συζήτηση για την Πολιτική Προστασία ο Χουρσαλάς , καταγγέλλει  το «Μαζί»

Με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας «Ελπίς» το «μαζί» για τον Κορυδαλλό έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της πολιτικής προστασίας στον Δήμο Κορυδαλλού.

Ο Νίκος Κατσούλης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι εβδομάδες μετά την κακοκαιρία, που ευτυχώς ήταν επιεικής στον Δήμο μας, δε λήφθηκε κανένα μέτρο που να τον προετοιμάζει για μια επόμενη κακοκαιρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του , «η δημοτική αρχή αρνήθηκε τη σχετική συζήτηση όπως αρνήθηκε ακόμα και να ενημερώσει, όπως όφειλε, το Δημοτικό Συμβούλιο για τις ελλείψεις που έχει ο Δήμος μας στα θέματα πολιτικής προστασίας.

Προφανώς η άρνηση αυτή πηγάζει από την προσπάθεια συγκάλυψης της απουσίας πρωτοβουλιών, τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της κυβέρνησης και της Περιφέρειας.

Στο δια ταύτα αυτό που διακυβεύεται είναι η ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους»

Το έγγραφο αίτημα για μονοθεματική συζήτηση στα θέματα της πολιτικής προστασίας, αναφέρει τα εξής :

 

Θέμα: Πρόταση για μονοθεματική συζήτηση επί των θεμάτων πολιτικής προστασίας στον Δήμο Κορυδαλλού

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ζήσαμε τις τραγικές συνέπειες της κακοκαιρίας «Ελπίς». Αν και ο δικό μας Δήμος στάθηκε τυχερός και δε δέχτηκε πλήγματα με την δριμύτητα που χτύπησε το καιρικό φαινόμενο άλλους δήμους, το ερώτημα παραμένει: Είμαστε ως Δήμος οργανωμένος για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη κακοκαιρία;

Λόγω της κλιματικής αλλαγής είναι δεδομένο ότι θα έχουμε συχνά τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Επειδή στο διάστημα που μεσολάβησε δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ή στην Οικονομική Επιτροπή καμία πρωτοβουλία για τα θέματα της πολιτικής προστασίας ζητάμε:

  1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ:Να ενημερωθεί, προ ημερησίας, στη συνεδρίαση 23/2/22 το Δημοτικό Συμβούλιο ενδελεχώς για τις δυνατότητες και τις ελλείψεις του δήμου μας για την πολιτική προστασία.
  2. ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: Άμεσα να οριστεί ειδική συνεδρίαση για τα θέματα της πολιτικής προστασίας όπου με βάση τις ελλείψεις να διαμορφωθεί η αναγκαία αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού.
  3. ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ: Στην παραπάνω συνεδρίαση θα πρέπει να παρουσιαστεί από τη διοίκηση και το σχέδιο δράσης για την υλοποίηση της σχετικής δέσμης μέτρων καθώς και της σχετικής χρηματοδότησης.

 

Τόσο η κεντρική κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια απέδειξαν ότι δεν είναι σε θέση να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για την διαχείριση κρίσεων σχετικών με την κλιματική αλλαγή. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην επίφαση της προσωπικής ευθύνης και στο μπαλάκι ευθυνών που αφορούντην ασφάλεια των πολιτών