Εκ των …υστέρων … « ανεπιθύμητη» (!) η ΧΑ για τη Δημοτική Αρχή Κασιμάτη

xrysi aygi 2

Τώρα  που καθημερινά οδηγούνται σωρηδόν στις φυλακές  Κορυδαλλού ( και όχι μόνο)  ηγετικά και άλλα  στελέχη της Χρυσής Αυγής κατηγορούμενα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και δράσης ,το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού,  « κήρυξε»…ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή στον Κορυδαλλό  . Δηλαδή ποιό πριν ήταν …επιθμητή ;
Στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού , όπως έχουμε αναφέρει σε  δημοσίευμά μας , την προηγούμενη βδομάδα, διατυπώθηκαν από  το  κορυφαίο στελέχος της Δημοτικής Αρχής και Διευθυντή του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού , Γρηγόρη Γουρομιχάλη ,σημαντικότατες καταγγελίες για την ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ δράση της  Χρυσής Αυγής ,στα σχολεία της πόλης . Καταγγελίες ,  που αναδεικνύουν ωστόσο και τις ευθύνες της σημερινής ηγεσίας του Δήμου , η οποία δεν είχε αναλάβει καμία πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση ούτε είχε καταγγείλει ποτέ αυτή τη συγκεκριμένη δράση.
Με ψήφισμα , που ενέκρινε ..κατά πλειοψηφία  το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού, καταγγέλλει ότι « η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι απέδειξε ότι οι υποστηρικτές του φασισμού, του ναζισμού, του μίσους και της βίας δεν δίστασαν να φτάσουν ως το έγκλημα. Στις περιοχές της Β’ Πειραιά η εγκληματική τους δράση κλιμακώνεται εδώ και καιρό με επιθέσεις σε μετανάστες, στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, ενώ έντονη ήταν η φημολογία για παράνομες οικονομικές δραστηριότητες, που έπρεπε να έχουν διερευνηθεί εδώ και καιρό».
Και επισημαίνει ότι « δυστυχώς δεν υπήρξε έγκαιρη και καθοριστική παρέμβαση της Πολιτείας στα ναζιστικά και φασιστικά φαινόμενα. Χρειάστηκε η δολοφονία ενός Έλληνα για να σταματήσει η αδράνεια, να κινητοποιηθεί η Κυβέρνηση και οι θεσμοί της Πολιτείας και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους, ώστε να αποκαλυφθεί το εύρος και το πλέγμα της εγκληματικής τους δράσης». Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Κορυδαλλού , « η οικονομική κρίση και η ανεργία, που έχουν οδηγήσει στο περιθώριο τμήμα της κοινωνίας μας είναι ένας από τους λόγους που ενδυνάμωσε τη Χρυσή Αυγή, αλλά δεν είναι ο μοναδικός». Τονίζει δε ότι « μετά τη δικαιοσύνη που πρέπει να συνεχίσει μέχρι τέλους τη διερεύνηση της σκοτεινής δράσης της Χρυσής Αυγής, είναι ανάγκη το φασιστικό μόρφωμα να ξηλωθεί οριστικά από το πολιτικό σύστημα και από την ελληνική κοινωνία. Και γι αυτό απαιτείται η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, αλλά και η κοινωνική στήριξη και προστασία των πιο αδύναμων». Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού:
1.      Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και κηρύσσει ανεπιθύμητη οποιαδήποτε οργανωμένη παρουσία της στην πόλη. 2.   Θεωρεί ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να συμβάλλει στη δημιουργία ενός δημοκρατικού μετώπου με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, που θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίησε των πολιτών και κυρίως της νεολαίας».