Ευχές  και  …αιχμές Λογοθέτη για την επανεκλογή Ιωακειμίδη 

d.s. nikaia - ioakeimidis - logothetis

Προειδοποίηση στη Δημοτική Αρχή Ιωακειμίδη , που επανεξελέγη θριαμβευτικά από τον α’ γύρο , με ποσοστό  62% , απηύθυνε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου Νικαίας και πρώην Δήμαρχος , Στέλιος Λογοθέτης.

Ο κ. Λογοθέτης , κρίνοντας τη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα την « ανθρωπογεωγραφία» των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφούσης παράταξης , εξέφρασε την ανησυχία – προβληματισμό του , για τυχόν κατακερματισμό της , είτε με διάσπαση είτε με τη δημιουργία « καπετανάτων».

«Εύχομαι» , είπε, χαρακτηριστικά « να μην συμβεί αυτό που είχε συμβεί κατά το παρελθόν, σε άλλες δημοτικές περιόδους, και στη δική του παράταξη, με αποτέλεσμα αν και πλειοψηφία, να είναι τελικά μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Αφορμή , αποτέλεσε  η «απεικόνιση» που είχε από το υπουργείο Εσωτερικών το βράδυ της μετάδοσης των αποτελεσμάτων, η παράταξη του κ. Ιωακειμίδη , που εμφανιζόταν με « μπλε και κίτρινο κουτάκι».

Ο κ. Λογοθέτης , που δεν έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές  και από 1η Σεπτεμβρίου , δεν θα συμμετέχει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο , κλείνοντας έτσι μια μακρά πορεία στην Αυτοδιοίκηση , που ξεκίνησε το 1978 με την εκλογή του , ως Δήμαρχος , έκανε , στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος , σύντομη αναφορά στα θετικά και αρνητικά σημεία που χαρακτηρίζουν, κατά τη γνώμη του, την επανεκλεγείσα διοίκηση του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη .

Ευχήθηκε , να διαψευστεί για την κριτική που έχει ασκήσει στο Δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη και τη Δημοτική Αρχή, λέγοντας: «Η Δημοτική Αρχή της τριετίας αυτής έκανε μια διαχείριση ικανοποιητική» παραδέχτηκε και χαρακτήρισε μεγάλο επίτευγμα το γεγονός ότι δεν έγινε απεργιακή κινητοποίηση στον τομέα της καθαριότητας στο διάστημα της θητείας της, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ικανοποιητική εικόνα.

Μίλησε όμως και για τα αρνητικά της διοίκησης, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμαρχος έχει μια «κλειστή παρέα» από το Ρέντη που συνεχίζει να παίρνει αποφάσεις και ευχήθηκε να συναισθανθεί τη μεγάλη ευθύνη που του δίνει το 62- 63% των εκλογών.

Παρατήρησε επίσης, παραμένοντας στο αποτέλεσμα των εκλογών, ότι η διάσπαση σε δημοτικό επίπεδο του ΣΥΡΙΖΑ βοήθησε την επανεκλογή της σημερινής διοίκησης.

«Εύχομαι, αυτό στην πενταετία που έρχεται να το ξεπεράσετε στην πράξη» .