«Θα πάρουν την Εφορία μόνο με τα ΜΑΤ»

foto dimarxou Renti_newsTA

Την αντίδραση του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη έχει προκαλέσει η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να μεταφέρει τη Δ.Ο.Υ. Νίκαιας σε νέο κτίριο στο Σχιστό Κορυδαλλού. Σχετικά, ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Ιωακειμίδης, είχε προσφάτως συνάντηση με συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στους οποίους διατύπωσε την αντίθεση του Δήμου για τον παραπάνω σχεδιασμό.

Αυτό που ζητά ο κ. Ιωακειμίδης είναι η Δ.Ο.Υ. που φεύγει από τη Νίκαια (λόγω κόστους ενοικίου του υφιστάμενου κτιρίου που χρησιμοποιεί) να παραμείνει στην πόλη και μάλιστα σε σημείο στον άξονα της Πέτρου Ράλλη, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί το σύνολο της περιοχής.

Δήμαρχος και Υπουργείο δεν τα βρήκαν, για την ακρίβεια, όπως ενημέρωσε ο κ. Ιωακειμίδης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης: «πλακωθήκαμε», με αποτέλεσμα η τελευταία φράση του δημάρχου προς τους συνομιλητές του να είναι: «Μόνο με τα ΜΑΤ θα πάρετε τη Δ.Ο.Υ. από τη Νίκαια»…

Πάντως, σύμφωνα με επαφές που είχε ο δήμαρχος με ανθρώπους της εφορίας, κονδύλι για τη μεταφορά της συγκεκριμένης Δ.Ο.Υ. ακόμα δεν έχει βγει, συνεπώς υπάρχει χρόνος και για περαιτέρω διπλωματία αλλά και δυναμικές αντιδράσεις, εάν αυτό χρειαστεί.