Με την τρίτη και « φαρμακερή» ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου.

Δ.Σ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 2011Επιβεβαιώθηκε το μεγάλο φυλλορόισμα της Δημοτικής Αρχής Τζανή, στο Κερατσίνι – Δραπετσώνα , από στελέχη της .
Στη συνεδρίαση για την εκλογή νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου , μόνο 11 από την παράταξή του , ψήφισαν το πρόσωπο που υπέδειξε για τη θέση και έπρεπε να φτάσει στην τρίτη ψηφοφορία και με την στήριξη της αντιπολίτευσης , να μπορέσει να εκλεγεί .
Νέα πρόεδρος είναι η κ. Μ.Τσοτσάνη, που στις δυο πρώτες ψηφοφορίες συγκέντρωσε μόλις 11 ψήφους  ενώ οι παρόντες ήταν 41 και στην τελευταία έλαβε 16 ψήφους επί 24 παρόντων
Σε δηλώσεις του , ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηδίας , Ζαχαρίας Ζούπης , σε δηλώσεις του , επισήμανε ότι « η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ιδιαίτερα κατά την ψήφιση της νέας Πρόέδρου του Σώματος ήταν πολύ αποκαλυπτική για το μέγεθος της κατάρρευσης του κ.Λουκά Τζανή , της συρρίκνωσης της « πλειοψηφίας » στο Δημοτικό Συμβούλιο , των αντιθέσεων που την διατρέχουν  ,αλλά  και για παλαιοκομματικές αντιλήψεις που χαρακτηρίζουν τμήματα της Αντιπολίτευσης» . Ο  κ. Ζούπης , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», επισημαίνει ότι  « ήταν  φανερό το πολιτικό μήνυμα και σ΄αυτό συμβάλαμε ως « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ » ,όπως συνέβαλε και συνολικά η Αντιπολίτευση  : Ο κ. Λουκάς Τζανής αποτελεί μία μικρή μειοψηφία και αυτό λειτουργεί διαλυτικά για το Δημοτικό Συμβούλιο , αλλά και για τον Δήμο κάτι που θα επέβαλε κανονικά ακόμα και πρόωρες εκλογές ,αν προβλέπονταν από τον Νόμο. Εν πάση περιπτώσει ,όλα δείχνουν ότι το επόμενο 8μηνο μέχρι τις εκλογές θα είναι δύσκολο για τον Δήμο ,γιατί μαζί μα τα όσα αναφέρω υπάρχει και ένας Δήμαρχος που συνεχίζει να πορεύεται ,χωρίς να ακούει η να έχει θέληση συνθέσεων, που δεν συνειδητοποιεί την θέση του» . Για την εν μέρει «στήριξη» στην τρίτη ψηφοφορία , αναφέρει ότι « το πράξαμε με αίσθηση ευθύνης και σεβόμενοι την πρόβλεψη του Νόμου ότι ο Πρόεδρος εκλέγεται υποχρεωτικά από την παράταξη του Δημάρχου . Το πράξαμε –         Αισθανόμενοι δύναμη ευθύνης και ωριμότητας που ενδιαφέρεται για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου –         Γιατί ως εν δυνάμει αυριανή Δημοτική Αρχή δεν επενδύουμε στο χάος ,στην διάλυση και σε θεωρίες καμένης γης –         Γιατί δεν μας αγγίζουν παιχνίδια παρασκηνίου ανάμεσα σε συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου και πτερύγων της μειοψηφίας , δήθεν για να δεχτεί πλήγμα ο κ. Τζανής» .
Τέλος κάλεσε την νέα Πρόεδρο « σεβόμενη πριν απ’ όλα την πορεία της και τις Αρχές της ,αλλά και την διαπαραταξιακή στήριξη που είχε , να συμβάλει στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου ,γυρίζοντας σελίδα .Υπάρχει ανάγκη να « ξεχάσουμε » τις στιγμές υποβάθμισης των θεσμών που έχουμε ζήσει σε όλο το τελευταίο διάστημα» .