Νεοδημοκράτης , θαυμαστής του Κώστα Καραμανλή και όχι ΧΑ , δηλώνει ο Μονέος

d.s. nikaias - moneos

Συνέχεια στο σήριαλ της ανάμειξης της  Χρυσής Αυγής στην τοπική κοινωνία της Νίκαιας έδωσε η παρουσία του δημοτικού συμβούλου Νίκου Μονέου  στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νίκαιας Ρέντη.

Ο ανεξάρτητος πλέον  σύμβουλος,- μετά την προ ημερών διαγραφή του , από τη  « γαλάζια» παράταξη Βρεττάκου- ο οποίος είχε κατηγορηθεί από Τύπο και παράγοντες της πόλης για φίλα προσκείμενη στάση προς τη Χρυσή Αυγή , λόγω της παρουσίας του σε εκδήλωσή της  – έδωσε  απάντηση για όσα του καταλογίζουν ,μιας και έλειπε από την προηγούμενη συνεδρίαση του σώματος, η οποία είχε πάρει και την απόφαση καταδίκης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

 

«Είμαι ΝΔ και όχι ΧΑ»

«Είμαι δημοκράτης και δεν ανήκω σε χώρους πολιτικούς που εκφράζουν βία, φασισμό, σταλινισμό. Δεν ανήκω στη Χρυσή Αυγή. Εάν ήθελα,  θα ήμουν μέλος της εδώ και χρόνια», δήλωσε ο κ. Μονέος, τονίζοντας  ότι το μόνο που βρίσκεται στη σκέψη του είναι το κοινό καλό της πόλης.

«Ανήκω στη Ν.Δ. αλλά είμαι αντιμνημονιακός» είπε για τα πολιτικά του αισθήματα, ξεκαθαρίζοντας: «δεν ανέχομαι να υποβαθμίζουν την πατρίδα μου. Ο τελευταίος πρωθυπουργός που με έκανε υπερήφανο είναι ο Κώστας Καραμανλής»…

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κατήγγειλε «στοχοποίησή» του από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, κυρίως της Αριστεράς: «με συκοφαντούν μια ολόκληρη εβδομάδα».

 

«Δεν με έδιωξες, έφυγα»…

Ο κ. Μονέος σχολίασε και την διαγραφή του από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας και τον επικεφαλής της Δρακούλη Βρεττάκο. «Δεν με διέγραψε ο κ. Βρεττάκος, είχα δηλώσει ανεξαρτητοποίηση από πιο πριν».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, σύντομα θα βρεθεί με νέα στέγη καθώς ο ίδιος και άλλοι που μοιράζονται παρόμοια συναισθήματα, έχουν στα σκαριά νέα παράταξη, τη «Νίκαια – Ιωνική Πόλη»…

 

Βρεττάκος: «Δικαιώνομαι »

«Η τοποθέτηση του κ. Μονέου δικαιολογεί την απόφασή μου να τον θέσω εκτός παράταξης», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Βρεττάκος. Ο επικεφαλής της ελάσσονος σχολίασε ότι όντως, ο κ. Μονέος είχε εκφράσει ο ίδιος αρχικά τη διάθεσή του να φύγει από τη δημοτική τους ομάδα.

«Περίμενα μια δήλωσή του στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν το έκανε και έτσι αποφάσισα να τον διευκολύνω», είπε.