Ν. Χουρσαλάς : Κασιδιάρης- Μιχαλολιάκος , νεοναζί και εγκληματίες

 

Την ικανοποίηση του ,  εξέφρασε ο δήμαρχος Κορυδαλλού , Νίκος  Χουρσαλάς , για την πρωτοβουλία  της παράταξης « Λαικής Συσπείρωσης», στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , να καταθέσει ψήφισμα ενάντια στη Χρυσή Αυγή .

Ο κ. Χουρσαλάς , δήλωσε ότι «αν και δεν ψηφίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμφωνεί απόλυτα μ΄όσα αναφέρει» , δίνοντας έτσι « γραμμή»  συγκατάθεσης για την παράταξη του . Αλλά και στους άλλους νεοδημοκράτες Δημοτικούς Συμβούλους, που τυπικά ή ατύπως τον στηρίζουν , και δεν είναι μέλη του συνδυασμού  του.

Στο  ψήφισμα ζητείται να μποyν « στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγή» , την οποία  χαρακτηρίζει « εγκληματική οργάνωση», « ναζιστική συμμορία» και « φασιστική απειλή» αλλά και « πρόκληση» τη σχετική εισαγγελική πρόταση για αθώωση των Μιχαλολιάκου , Κασιδιάρη και των άλλων ηγετικών της στελεχών.

Το ψήφισμα

Ολόκληρο το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα , έχει ως εξής :

Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Αυτήν την περίοδο η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της. Η δίκη αυτή αφορά μια εγκληματική οργάνωση, τη δράση της οποίας η πόλη μας έχει βιώσει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο.
Η απόφαση αυτής της δίκης αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή, κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν 75 χρόνια μετά τον Ολοκαύτωμα: Ποτέ ξανά φασισμός! Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων, αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους ο πρώην δήμαρχος Αθήνας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Γι’ αυτό και αποτελεί πρόκληση η εισαγγελική πρόταση, η οποία προτείνει την αθώωσή της. Αν υιοθετηθεί από το δικαστήριο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου, “εξοπλισμένων” και με μια χρηματοδότηση οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Δηλώνουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού την απαίτησή μας προς το δικαστήριο να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, αλλά ολόκληρης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς, δημοκρατικών πολιτών. Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού, 21 Μάρτη.