Ο Μ. Λώνας νέος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού

d.s. korydallou - lonasΟ κ. Μιχάλης Λώνας εξελέγη νέος Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού, στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας , έπειτα από την παραίτηση της δημοτικής συμβούλου Αλεξάνδρας Κρούπη.
Η κυρία Κρούπη παραιτήθηκε από Δημοτική Σύμβουλος ,  έπειτα από 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας και έχοντας θητεύσει σε όλες σχεδόν τις θέσεις διοίκησης του δήμου, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.
Αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της προς το Σώμα τα ακόλουθα:
«Αξιότιμοι, κ. Πρόεδρε, κ. Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι Κορυδαλλού.  Από το 1994 εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος έχοντας θητεύσει από όλες τις θέσεις διοίκησης του Δήμου μας. Θέλω σήμερα να σας υποβάλλω την παραίτηση μου από Δημοτική Σύμβουλος για προσωπικούς λόγους. Να ευχαριστήσω τους φίλους και γνωστούς μου Κορυδαλλιώτες που με τίμησαν με τη ψήφο τους και την αγάπη τους.  Τον κ. Στέφανο Χρήστου και την κα Μερόπη Κατσάνου που με εμπιστεύθηκαν να είμαι δίπλα τους. Όλες τις συναδέλφισσες και συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους που βρεθήκαμε μαζί καθ’ όλη την διάρκεια της εικοσαετούς θητείας μου…». Θυμίζουμε πως η κ. Κρούπη είχε εκλεγεί το 2010 με το Συνδυασμό «Κορυδαλλός – 16χρονη Πόλη» με επικεφαλής της κ. Μερόπη Κουτσοδόντη-Κατσάνου.
Όπως ήταν λογικό, λοιπόν, το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε σε συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ημερήσια διάταξης την εκλογή νέου Αντιπροέδρου.
Η απόφαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να απέχει, τόσο από τη διεκδίκηση της θέσης, όσο και από την ψηφοφορία, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίρρησή της στο Νόμο του Καλλικράτη, αλλά και η δήλωση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Κορυδαλλός – Πρώτη Πόλη» Γιάννη Διάκου, πως θα πρέπει ο Αντιπρόεδρος να εκλεγεί από την παράταξη, που κατείχε τη θέση, δηλαδή της κ. Κατσάνου, οδήγησαν τελικά στην πρόταση του νέου δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Λώνα.
Μετά από δύο άκαρπες ψηφοφορίες, στις οποίες ο κ. Λώνας δεν κατάφερε να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, ήτοι 22 ψήφοι (σ.σ. έλαβε 19 από τους παρόντες, ενώ οι 3 της Λαϊκής Συσπείρωσης απείχαν), τελικά εξελέγη με σχετική πλειοψηφία και 19 ψήφους με την τρίτη…!