Τέλη στην ΕΥΔΑΠ επιβάλλει και ο Ιωακειμίδης, στη Νίκαια . Δεν το ψήφισαν οι παρατάξεις του ΚΚΕ και της ΝΔ

DS NIKAIAS-RENTI 2011

Την επιβολή τελών διέλευσης και χρήσης των αγωγών στην ΕΥΔΑΠ αποφάσισε, έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου Γιώργου Ιωακειμίδη, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασή του.

 O κ. Ιωακειμίδης πρότεινε προς το Σώμα την επιβολή τέλους 10 ευρώ ανά κυβικό για την διέλευση και χρήση των αγωγών, που βρίσκονται στα όρια του δήμου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου, ο δήμος μπορεί να κερδίσει απ’ αυτή την απόφαση περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο. Πάντως, ο κ. Ιωακειμίδης δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του, μήπως η ΕΥΔΑΠ μετακυλήσει το κόστος στους ήδη βεβαρυμμένους καταναλωτές, με αποτέλεσμα η απόφαση αυτή να γυρίσει ουσιαστικά μπούμερανγκ στο δήμο.

«Αυτός είναι και ο δικός μας φόβος μήπως αυτά μετακυλήσουν στους καταναλωτές, άρα δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί, αλλά σαφέστατα χρησιμοποιούν το δίκτυό μας, κάνουν ζημιές και πρέπει να πληρώνουν, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με μία προσοχή. Και θεωρώ ότι η Πολιτεία θα αναγκαστεί κάποια στιγμή και θα ορίσει ενιαίο τέλος και θα λήξει η ιστορία, μετά τις δικαστικές αποφάσεις. Θα έλεγα, λοιπόν, να μείνουμε στα 10 ευρώ, που είναι ένα χαμηλό τέλος και εδώ είμαστε να δούμε πως θα εξελιχθεί και να μην πάμε σε κάτι πιο υψηλό. Δεν το θέλουμε κι εμείς», ήταν τα λόγια του κ. Ιωακειμίδη.

 

   Μπενετάτος

Την έκδηλη ανησυχία του εξέφρασε και ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» , Στέλιος Μπενετάτος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την συγκεκριμένη εισήγηση, καθώς είναι απολύτως βέβαιο πως τελικά θα επιβαρυνθούν οι πολίτες.

 

  Βρεττάκος

 

Αντίθετος στην πρόταση του δημάρχου τάχθηκε για τον ίδιο λόγο και ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας , Δρακούλης Βρεττάκος. «Το φόβο που έχετε εσείς εγώ το έχω ως θέση, ότι δηλαδή αυτό το κόστος θα μετακυλήσει στον καταναλωτή», δήλωσε ο κ. Βρεττάκος.

Τελικά, η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να επανεξεταστεί το ύψος του τέλους, καθώς υπήρξε πρόταση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κ. Ευάγγελου Κίτσου για υψηλότερη τιμή ανά κυβικό μέτρο…!