Τα παιδία ( της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη) παίζουσι

plateia eleytherias - kassimatis

Απόδειξη στο πως λαμβάνονται οι αποφάσεις- στο «πόδι»- από τη Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , αποτελεί η ενέργειά  της , να αλλάξει γα ΤΡΙΤΗ φορά μέσα σε λίγους μήνες την απόφασή της , για το πως και που πρέπει να τοποθετηθούν τα τραπεζοκαθίσματα  των καφετεριών-μπαρ  , στην πλατεία Ελευθερίας .
Όταν για ένα τόσο μικρής σημασίας θέμα  αδυνατεί, παντελώς να λάβει, μια μελετημένη και σωστή και αμετάκλητη απόφαση αλλά  είναι έρμαια στις «διαθέσεις» και τις εμμονές του οποιουδήποτε, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο « διοικεί» σήμερα το Δήμο και παραπέρα την πόλη .
Αγνόησε , όσους εξαρχής της επισήμαναν το …αυτονότητο , τους κινδύνους που εγκυμονούσε η προηγούμενη απόφασή της , να είναι κολλημένα τα καθίσματα και επομένως οι θαμώνες στα προστατευτικά κυγκλιδώματα .
Δεν μπορούσε να το « φανταστεί» αλλά έπρεπε να το διαπιστώσει ιδίους όμμασι (!), ότι αυτό  έθετε σε άμεσο κίνδυνο  τη σωματική ακεραιότητα των θαμώνων των καφε.
Τ’ αυτοκίνητα και τα λεωφορεία , με τον περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος , περνούσαν ξυστά από τα κιγκλιδώματα , από τα οποία αν κάποιος είχε όχι παρατεταμένο το χέρι αλλά απλώς το ακουμπούσε , μπορούσαν να του το κτυπήσουν .
Επίσης στις στροφές λίγο να ξέφευγε ένα αυτοκίνητο ή λεωφορείο θα προσέκρουε στα κάγκελα , με τα οποία  ήταν απολύτως εφαπτόμενες οι καρέκλες , με  αποτέλεσμα να τραυματίζονταν όσοι θα κάθοντας σ΄εκείνο το σημείο .
Έπρεπε λοιπόν να γίνουν όλα αυτά  και να περάσουν μήνες , αν και από την πρώτη στιγμή λογικά θα έπρεπε να το αντιληφθούν , αφού κάθε βράδυ σ΄αυτά τα μαγαζιά είναι τα στελέχη της , ώστε να αφήσει τα «πείσματα» και να πράξει το αυτονόητο.
Έτσι σήμερα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο , φέρει θέμα λήψης νέας απόφασης .Σύμφωνα με  την πρόταση , που αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής , υπό τον αντιδήμαρχο Κώστα Βράκα ,  της , θα υπάρχει πλέον  «α) Ζώνη ελεύθερης όδευσης πεζών πλάτους (δύο) 2,00 μέτρων από την πρόσοψη των καταστημάτων, μέσα στη ζώνη αυτή θα   βρίσκεται η κατασκευασμένη στα πεζοδρόμια όδευση τυφλών, β) Χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, γ) Μετά το χώρο των τραπεζοκαθισμάτων και του κρασπέδου θα αφήνεται ζώνη ασφαλείας πλάτους 0,70 μ η οποία πρέπει να τηρείται αυστηρά».
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία , με τη Δημοτική Σύμβουλο , επικεφαλής της παράταξης «Πάμε Αλλιώς»  και το αναπληρωματικό κα Δ. Αμανατίδου, να διαφωνούν   ως προς την απόσταση των 0,70 μ. ως ζώνη ασφαλείας  και προτείνουν η απόσταση να είναι στο 1,5 μ. και η Ζώνη ελεύθερης όδευσης πεζών να είναι πλάτους τριών μέτρων.