Όταν συναντά «αντιδράσεις» αλλάζει θέσεις η Δημοτική Αρχή Κορυδαλλού

d.s. korydallou - kassimatis

Ανάλογα με το εύρος των αντιδράσεων καθορίζει , απ΄ότι φαίνεται , την  τελική της θέση , η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη , στον Κορυδαλλό.

Το σύνηθες αυτό «φαινόμενο» επαναλήφθηκε και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου παρέστησαν γονείς του 5ου Παιδικού Σταθμού , για να διαμαρτυρηθούν για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να το κλείσει .

Ενώ λοιπόν αρχικά , ο Δήμαρχος κ. Κασιμάτης , συσχέτισε με κατηγορηματικό τρόπο , τη συνέχιση της λειτουργίας και τον επόμενο χρόνο  του παιδικού σταθμού – ο οποίος σημειωτέον στεγάζεται σε σπίτι χωρίς …αυλή- με το κατά πόσον θα επαρκεί το προσωπικό αλλά εκ του ότι κατασκευάστηκε νέος –υπερσύγχρονος , στον οποίο θα εγγράφονταν τα νήπια του εν λόγω σταθμού ,  μετά τις αντιδράσεις των γονέων δήλωσε :

«Υπάρχει απόφαση δική μου και της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου φαντάζομαι, ότι ο σταθμός θα μείνει. Το θέλω και εγώ» υπογράμμισε.

                        Κασιμάτης

Στην αρχική του τοποθέτηση , ο κ. Κασιμάτης , υπογράμμισε , όπως προαναφέραμε , ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού θα κριθεί από τις θέσεις προσωπικού που θα εγκριθούν, αλλά και τις τυχόν εξελίξεις για όσους εργαζόμενους δουλεύουν με ασφαλιστικά μέτρα.

«Ο σταθμός θα μείνει με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει το επαρκές προσωπικό» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι οι εγκρίσεις των θέσεων δεν είναι κάτι που εξαρτάται από το Δήμο.

Πρόσθεσε δε ότι ο παιδικός σταθμός είναι στην ουσία ένα σχολείο που για να λειτουργήσει χρειάζεται κάποιες προϋποθέσεις, τις οποίες και προσπαθεί να καλύψει η διοίκηση του Δήμου.

«Αν δεν έχουμε το έμψυχο δυναμικό που να μπορεί να υποστηρίξει τα παιδιά τα δικά σας και τα παιδιά των δημοτών δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά» ξεκαθάρισε και επισήμανε ότι αν οι παιδικοί σταθμοί αναγκαστούν να λειτουργήσουν με το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό, τότε δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν πάνω από 300 παιδιά, από τα 500 που φιλοξενούνται σήμερα.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι αν τελικά ο 5ος παιδικός σταθμός κλείσει, τα παιδιά θα μεταφερθούν στο νέο παιδικό σταθμό που μόλις ολοκληρώθηκε, και ο οποίος, είπε ,  είναι από τους πιο σύγχρονους στην Αττική, σε αντίθεση με το κτίριο στο οποίο φιλοξενείται τώρα ο παιδικός σταθμός, το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένα σπίτι, χωρίς ούτε καν αυλή.

 

Γαλανοπούλου

Αν γίνει κάτι, αυτό θα είναι η μεταφορά του παιδικού σταθμού και όχι το κλείσιμο του, υπογράμμισε και η αρμόδια εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Γαλανοπούλου, κάνοντας λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ενώ συμπλήρωσε ότι οι συνθήκες στους κεντρικούς σταθμούς είναι πολύ καλύτερες, κάτι που κάνει αρκετούς γονείς να τα πηγαίνουν εκεί και από πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Δημόπουλος

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η στήριξη και ανάπτυξη των παιδικών σταθμών, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Δημόπουλο. «Οι παιδικοί σταθμοί στον Κορυδαλλό ήταν πάντα και είναι ακόμα και σήμερα, αναβαθμισμένοι ποιοτικά, παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, με υγιεινή και ασφάλεια» τόνισε.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίοδο, ο κ. Δημόπουλος μίλησε για τις μειώσεις των πόρων από την κεντρική εξουσία και αναφέρθηκε στον παιδικό σταθμό που παραδίδεται το επόμενο διάστημα και ο οποίος είναι ιδιοκτησίας του Δήμου, τονίζοντας την ανάγκη να σταματήσουν οι δαπάνες για την ενοικίαση κτιρίων για τη στέγαση παιδικών σταθμών σ’ άλλους χώρους.

Σημειώνεται πάντως ότι παίρνοντας και πάλι το λόγο στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αλλά ο αριθμός των συμβάσεων που πρέπει να εγκριθούν προκειμένου να λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός. «Υπάρχει απόφαση δική μου και της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου φαντάζομαι, ότι ο σταθμός θα μείνει. Το θέλω και εγώ» υπογράμμισε.

 

                     Παναγιωτακοπούλου

Έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή άσκησε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, καταλογίζοντας της έλλειψη προετοιμασίας όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς και το προσωπικό που χρειάζεται για να τους λειτουργήσει.

«Αν δεν σας εγκρίνουν τις συμβάσεις τι θα γίνει, θα κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί;» αναρωτήθηκε και υπογράμμισε ότι οι γονείς θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση. Ζήτησε τέλος να ανοίξει συνολικά το ζήτημα των παιδικών σταθμών, ώστε να διαπιστωθούν ποιες είναι οι ανάγκες και τι πρέπει να γίνει.

 

                              Κυλλάκου

Την εκτενή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον κίνδυνο από την επόμενη σχολική χρονιά να φιλοξενηθούν μόλις 300 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, όπως αναφέρθηκε και από το Δήμαρχο, ζήτησε η επικεφαλής της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Πάμε Αλλιώς Καίτη Κυλάκου.

Επισήμανε επίσης την ανάγκη να υπάρξει και ενημέρωση των δημοτών για την οικονομική κατάσταση των Δήμων, η οποία οδηγεί όπως τόνισε, στη συρρίκνωση των κοινωνικών τους υπηρεσιών. «Αν ο Δήμος δεν βρεθεί επικεφαλής ενός αυτοδιοικητικού κινήματος, σε λίγο οι ιδιώτες θα έχουν κατακλύσει την τοπική αυτοδιοίκηση» προέβλεψε κλείνοντας.