Έργα «μαιμού» και υπερκοστολογημένα καταγγέλλει ο Ζούπης στο Κερατσίνι

zoupis zaxariasΠρο των «ευθυνών» τους , θέτει τους Δημοτικούς Συμβούλους του Κερατσινίου , εάν ψηφίσουν την αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος , όπως την προτείνει η Δημοτική Αρχή , θέτει ο Δημοτικός Σύμβουλος  Κερατσινίου –Δραπετσώνας και επικεφαλής της Δημοτ.Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Ζαχαρίας Ζούπης Μ΄ανακοίνωσή του , χαρακτηρίζει υπερκοστολογημένα ή φωτογραφίζει ως « μαιμού» συγκεκριμένα έργα , τα οποία όπως υπογραμμίζει τα αναφέρει «  για να μην μπορεί να πει κανείς να πει «συγγνώμη δεν το ήξερα». Για να μην μπορεί η Διοίκηση να «ψαρεύει στα θολά νερά» επικαλούμενη το καλό του Δήμου. Αν κάποιος θέλει να το ψηφίσει, ας το ψηφίσει. Σε Δημοκρατία ζούμε. Πρέπει όμως ο καθένας μας να παίρνει τις ευθύνες του».
Ο κ. Ζούπης , επισημαίνει στην ανακοίνωσή του , ότι « πριν λίγες μέρες απορριπτόταν μία πρόταση αναμόρφωσης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου που κατάθετε η Διοίκηση. Στην εισήγηση ασκήθηκε έντονη κριτική, ιδιαίτερα από τον Γ.Τσιρίδη, τον Κώστα Κούβαρη και εμένα».
Σύμφωνα με τον κ. Ζούπη , « λίγες μέρες μετά, η Διοίκηση φέρνει εκ νέου την αναμόρφωση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με ένα σχόλιο μου αντέδρασα έντονα. Κάποιοι φίλοι, συνάδελφοι από όλες τις πτέρυγες με ρώτησαν γιατί αντιδρώ έτσι». Πιο συγκεκριμένα ,ο κ. Ζούπης καταγγέλλει ότι :
1.      « Η Διοίκηση φέρνει κατά τρόπο παράτυπο, ουσιαστικά την ίδια εισήγηση προς έγκριση. Κάτι τέτοιο είναι θεσμικά απαράδεκτο και αντίκειται στις προβλέψεις του Κώδικα. Για τα μάτια του κόσμου έβγαλε βέβαια δύο κωδικούς (τις 16.000 της αμοιβής εξειδικευμένου συμβούλου για την χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ (!) και τις 24.600 για υπηρεσίες κατάρτισης χρηματοοικονομικού κόστους και βιωσιμότητας για την υποστήριξη της ωριμότητας και προετοιμασίας του αιτήματος χρηματοδότησης στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica !!! ). Ωστόσο, η εισήγηση είναι και πάλι ουσιαστικά η ίδια. Οι παρατηρήσεις των δημοτικών συμβούλων πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.
2.  Η Διοίκηση είχε δεσμευτεί να επεξεργαστεί νέα πρόταση μετά την απόρριψη της πρώτης και διάλογο που θα γινόταν. Τέτοιος διάλογος δεν πραγματοποιήθηκε, τουλάχιστον θεσμικά ορθά. Δεν καλέστηκαν οι παρατάξεις ως παρατάξεις με συγκεκριμένη εκπροσώπηση και απόψεις. Αν πάλι επιλέχτηκε να καλεστούν σύμβουλοι, γιατί δεν καλέστηκαν όλοι; Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο στο θέμα.
3. Η Διοίκηση έχει κάνει σημαία της ότι είναι πρόβλημα να μην έχει Τ.Π ο Δήμος, ότι κινδυνεύουμε να απενταχθεί η πρόταση μας για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ. Λόγια, λόγια, λόγια … Δίχως ουσία. Με προφανή σκοπό να συγκινήσει συμβούλους της αντιπολίτευσης. Αν ήθελε όμως να μην κινδυνεύσει το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ δεν θα γέμιζε την πρόταση αναμόρφωσης με προκλητικούς τίτλους και ποσά.
– Επειδή ανησυχεί για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ φέρνει πρόταση για αντικατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο 5*5 του Πάρκου Σελεπίτσαρι με προτεινόμενη πίστωση 93.953 ευρώ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι μία τέτοια εργασία δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ το πολύ; Η Διοίκηση επικαλείται την κοστολόγηση της Υπηρεσίας. Εγώ δεν ξέρω καμία Υπηρεσία. Απλά ρωτάω: Ποιος Δημοτικός Σύμβουλος θα ψηφίσει τετραπλάσια πίστωση από το πραγματικό κόστος; Όποιος θέλει ας σηκώσει το χέρι και ας εξηγήσει στους πολίτες.
–   Επειδή η Διοίκηση ανησυχεί για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ φέρνει  ψευδές έργο με τον τίτλο «Συντήρηση κοινόχρηστων χώρων και ακίνητης περιουσίας, που έχει παραχωρήσει για εκμετάλευση ο Δήμος στο ΚΕΚ Α.Ε, έτους 2013» προτεινόμενης πίστωσης 50.000 ευρώ; Τα χρήματα αυτά όπως ανάφερα και στο προηγούμενο Συμβούλιο προορίζονται για πληρωμές υποχρεώσεων στους προσληφθέντες με το πρόγραμμα 55-64 του ΟΑΕΔ. Θα μπορούσαν να υπάρχουν, αν δεν μοιράζονταν – όπως έχει καταγγελθεί – δεκάδες χιλιάδες ευρώ «από εδώ και από εκεί». Τα χρήματα αυτά αποτελούν έμμεση επιχορήγηση προς το ΚΕΚ, προς το οποίο ο Δήμος έδωσε πέρυσι 150.000 ευρώ στο πλαίσιο αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου .Και όχι μόνο αυτό. Ο Δήμος παραχώρησε και όλη την ακίνητη περιουσία του σε μία Α.Ε την οποία εμφανίζεται να επιχορηγεί για να συντηρήσει την προίκα! Ποιος Δημοτικός Σύμβουλος θα ψηφίσει αυτό το κονδύλι, όταν είναι γνωστή η οικονομική κατάστασή του, όπως και της ΔΗΚΕΠΑ; Όποιος θέλει ας το κάνει και θα εξηγήσει στους πολίτες.
–   Επειδή η Διοίκηση ανησυχεί για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ βάζει δύο έργα από 50.000 ευρώ το καθένα για μεταφορά /απομάκρυνση μπάζων από οικοπεδικούς χώρους και καθαρισμό ρεμάτων κ.λ.π; Αισθάνεται τόσο οικονομικά ισχυρή η Διοίκηση του Δήμου, ώστε να φωτογραφίζει δύο αναθέσεις στην ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε, Ποιος Δημοτικός Σύμβουλος θα ψηφίσει αυτό το κονδύλι, όταν είναι γνωστή η οικονομική κατάστασή του Δήμου, Όποιος θέλει ας το κάνει και θα εξηγήσει στους πολίτες .
Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα, τα οποία έτσι και αλλοιώς θα αναφέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως για παράδειγμα την πρόβλεψη 15.000 ευρώ για συντήρηση συντριβανιών κ.α (!). Νομίζω όμως ,ότι αυτά που ανάφερα, είναι πολύ χαρακτηριστικά».