Ανυπότακτος Κορυδαλλός : Μετά από τις αντιδράσεις  δεσμεύτηκε η διοίκηση Χουρσαλά να μη αναθέσει security. φύλαξη δημόσιων χώρων

«Μετά την παρέμβαση δεκάδων  πολιτών μέσα από την Πρωτοβουλία κατοίκων Κορυδαλλού ενάντια στους security σε δημόσιους χώρους στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Ιανουαρίου, η δημοτική αρχή και ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί η φύλαξη δημόσιων χώρων και πλατειών της πόλης σε ιδιωτικές εταιρείες security».

Αυτό τονίζει σ΄ ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη « Ανυπότακτος Κορυδαλλός» αναφερόμενη στο σχετικό θέμα , που έλαβε διαστάσεις , όταν τον περασμένο Νοέμβριο η ιστοσελίδα μας , Korydallosnews.gr,  αποκάλυψε  τον σκοπό της  συνδιοίκησης Χουρσαλά .

Μετά το δημοσίευμα , « δεκάδες πολίτες του δήμου μας είχαν προχωρήσει σε παρέμβαση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου»  υπενθυμίζει ο « Ανυπότακτος Κορυδαλλός» και προσθέτει :
« Σε εκείνη την συνεδρίαση ο Ανυπότακτος Κορυδαλλός κάλεσε την δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο να διαψεύσει το δημοσίευμα και να πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε αυτό το ενδεχόμενο.

Όπως αναφέραμε και τότε, το ζήτημα της μικροπαραβατικότητας που απασχολεί κυρίως τα μικρά καταστήματα και εμπόρους της πόλης, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για να αντιμετωπίζεται με όρους «περισσότερης αστυνόμευσης» ή εταιρίες σεκιούριτι.

Πολύ περισσότερο, η δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ούτε με το δόγμα «νόμος και τάξη» του κ. Χρυσοχοΐδη και της ΝΔ ούτε με την εισαγωγή ιδιωτών σεκιούριτι να τριγυρνάνε στις πλατείες και τους δημόσιους χώρους της πόλης μας, καθώς θεωρούμε πως κάτι τέτοιο θα οξύνει τα προβλήματα τα οποία υποτίθεται πως θα λύσει.

Η αποφυγή της δημοτικής αρχής να τοποθετηθεί ξεκάθαρα γύρω από το ζήτημα σε εκείνη την συνεδρίαση, φούντωσε τις συζητήσεις γύρω από το θέμα στην πόλη με τους κατοίκους και την νεολαία της πόλης να εκφράζουν την αντίθεσή τους σε μια τέτοια εξέλιξη όπως φάνηκε και από την μεγάλη κινητοποίησή τους.

Ο Ανυπότακτος Κορυδαλλός επανήλθε σχετικά με το θέμα με δελτίο τύπου την 13η Δεκεμβρίου και με επιστολές προς το προεδρείο του ΔΣ την 20η Δεκεμβρίου και 28η Ιανουαρίου.
Στην συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου, η ξεκάθαρη τοποθέτηση της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου της πόλης αποτελεί για τον Ανυπότακτο Κορυδαλλό ένα θετικό βήμα στον συνεχή αγώνα για μια πόλη ανοικτή και δημοκρατική, όπου οι ανάγκες των πολλών για ελεύθερους χώρους αναψυχής και χώρους πολιτισμού, θα είναι πάνω από τα επιμέρους μικροσυμφέροντα των λίγων».