Λ. Αλεξανδρίδης : Πρόβλημα στην εφαρμογή μέτρων προφύλαξης στα σχολεία λόγω κορονοϊού

Με επιστολή του , προς τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, από τις 25 Μαίου ,ο Δημοτικός Σύμβουλος ,  Λάζαρος Αλεξανδρίδης,της παράταξης «μαζί για τον Κορυδαλλό»  έγκαιρα επισήμανε μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν και τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, ότι δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα σε όλα τα σχολεία, λόγω έλλειψης καθαριστριών για τη δυνατότητα εφαρμογής των μέτρων, για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως έχουν καθοριστεί από τον ΕΟΔΥ .

Και ζητούσε να γίνει μια σύσκεψη διευθυντών σχολικών μονάδων και Σχολικών Επιτροπών, για να καθοριστούν οι ανάγκες σε καθαρίστριες κάθε σχολείου και με βάση αυτό, να διεκδικηθούν πιστώσεις για μόνιμες καθαρίστριες και όχι να πάμε να λύσουμε το πρόβλημα με μπαλώματα της τελευταίας στιγμής , όπως οι προσωρινές  επεκτάσεις ωραρίου .

Ολόκληρη  η επιστολή του προς τον  Δήμαρχο, έχει ως εξής :

Κύριε Δήμαρχε,

Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξουν και τα Δημοτικά σχολεία δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα σε όλα τα σχολεία με τις καθαρίστριες και τα μέτρα, όπως έχουν καθοριστεί από τον ΕΟΔΥ, για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Με καθαρίστριες 4ωρης απασχόλησης, συμβασιούχες, που είναι η πλειονότητα στα σχολεία του Κορυδαλλού, και συνήθως μία καθαρίστρια ανά σχολείο, καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σαν παράταξη έγκαιρα επισημάναμε το πρόβλημα και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/05/20, όπως γνωρίζετε, θέσαμε ερώτηση και επισημάναμε το τεράστιο αυτό πρόβλημα για όλα τα σχολεία αλλά και ειδικότερα για τα νηπιαγωγεία. Η δημοτική σύμβουλος του «μαζί» Σοφία Σιδηροπούλου είχε στείλει σχετική επιστολή από τις 06.05.20 για το θέμα.

Επίσης θίξαμε το ζήτημα έλλειψης φυλάκων στα σχολεία, που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία τους.

Θεωρούμε κύριε Δήμαρχε ότι ο Δήμος έπρεπε ήδη να έχει κινηθεί προς την επίλυση αυτών των σοβαρών προβλημάτων και έχει καθυστερήσει απαράδεκτα, δεδομένου ότι έχει ανακοινωθεί το άνοιγμα των σχολείων εδώ και πολύ καιρό, καθώς και η πιθανότητα, όπως και έγινε, το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Η μεταφορά των καθαριστριών από τα Δημοτικά στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έλυσε προσωρινά το πρόβλημα.

Πρέπει να δοθεί λύση μόνιμη για τις καθαρίστριες και αυτή δεν είναι άλλη από την  αύξηση των προσλήψεων με μόνιμες καθαρίστριες πλήρους ωραρίου καθώς και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και η μετατροπή τους σε πλήρους ωραρίου με πλήρη δικαιώματα.

Αυτή τη λύση πρέπει να διεκδικήσει ο Δήμος γιατί το πρόβλημα θα είναι εντονότερο τον Σεπτέμβριο.