Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για σημαντικό ιστορικό πρόσωπο του Πειραιά

 

Στην Πινακοθήκη Πειραιά (παλιό ταχυδρομείο) , ο Γιώργος Τσιρίδης, επί δεκαετίες αυτοδιοικητικός σε  Δραπετσώνα-Κερατσίνι , παρουσίασε το βιβλίο του «Ηετίων ο Πειραιεύς».

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την ζωή του Ηετίωνα που οχύρωσε πρώτος την Ηετιώνεια Άκρα του Πειραιά το 700 πΧ εκεί που σήμερα είναι η Ηετιώνεια Πύλη, το Καστράκι.

Μαζί με το βιβλίο υπάρχει κι ένα ακόμη βιβλίο (δύο σε ένα) “Με ξεναγό τον Ηετίωνα” που είναι η τεκμηρίωση όσων αναφέρονται στο μυθιστόρημα και αποτελεί μιαν ιστορική μελέτη για την αρχαϊκή εποχή (8ο και 7ο π.Χ αι.).

Ο συγγραφέας , τόνισε μεταξύ άλλων πως « είναι απορίας άξιο πώς ως τώρα ο Ηετίων δεν βρήκε την θέση του μεταξύ των μεγάλων ανδρών της αρχαιότητας ειδικά μάλιστα του Πειραιά,τον οποίο πρώτος αξιοποίησε σαν λιμάνι 200 χρόνια πριν να κτιστούν Μακρά Τείχη».

Και τα δύο βιβλία (Ηετίων και Ξεναγός) σαν ένα ενιαίο βιβλίο προσφέρονται στην τιμή των 15 ευρώ.

Όποιος θέλει θα μπορεί να προμηθευτεί και το βιβλίο των Γιώργου Χατζόπουλου και Γιώργου Τσιρίδη με επιμελήτρια την Χριστίνα Χαφουσίδου “Από τον Πόντο και την Μικρασία στον Πειραιά εδώ στην Δραπετσώνα” με 30 ευρώ. Ένα άλμπουμ για κάθε βιβλιοθήκη.