Ομιλίες στα σχολεία για μαθητές και γονείς  από ψυχολόγο του δήμου Κορυδαλλού

 

Με ομιλίες και παρεμβάσεις του επιστημονικού προσωπικού των Κοινωνικών Υπηρεσιών στα σχολεία, συνεχίζεται η στενή συνεργασία του Δήμου Κορυδαλλού με την σχολική κοινότητα.

Στόχος της δράσης είναι η υποστήριξη των μαθητών στην ενεργοποίηση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους, καθώς και των γονέων, στην αντιμετώπιση ζητημάτων που τους απασχολούν στην άσκηση του γονεϊκού τους ρόλου.

Στο  πλαίσιο αυτό και μετά από πρόσκληση των Διευθυντών των σχολείων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, έχουν προγραμματισθεί απογευματινές ομιλίες για θέματα που απασχολούν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές από τον Ψυχολόγο των Κοινωνικών Υπηρεσιών, σε συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό της 2ης  (ΤΟ.Μ.Υ) Τοπικής Μονάδας Υγείας  Κορυδαλλού.

Πρόγραμμα ομιλιών σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων:

  • 02/12/2019, 18:00, 1ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός (Bullying) – Kοινωνικός Αποκλεισμός νέων».
  • 9/12/2019, 18:00, 2ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός (Bullying) – Kοινωνικός Αποκλεισμός νέων»
  • 16/12/2019, 18:00, 12ο Δημοτικό Σχολείο με θέμα «Η ελληνική οικογένεια, ρόλοι- συγκρούσεις, προβλήματα & Τρόποι Αντιμετώπισης».

Από τον Ιανουάριο 2020 έχουν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν παρεμβάσεις και συζητήσεις με τους μαθητές και τις μαθήτριες, σε πρωινές ώρες και σε συνεργασία με την Διεύθυνση των Δημοτικών Σχολείων.