Στηρίζουν οι Δήμοι την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προγράμματα αυτεπιστασίας και κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους

ÄÇÌÏÓ ÁÌÁÑÏÕÓÉÏÕ ÊÁÈÁÑÉÓÌÏÓ ÏÉÊÏÐÅÄÏÕ

Την πλήρη στήριξή της  εξέφρασε η ΚΕΔΕ , στην προώθηση και εφαρμογή του προγράμματος ανάσχεσης της ανεργίας, το οποίο εισηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα τα θέματα που αφορούν στους δήμους, δηλαδή τα προγράμματα  αυτεπιστασίας και κοινωφελούς εργασίας.

Με ανακοίνωσή της , η ΚΕΔΕ , υπογραμμίζει ιδιαιτέρως , την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησής του .

Για τον σκοπό  αυτό , πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρό της- Δήμαρχο Καλλιθέας ., Κώστα Ασκούνη και τους εκπροσώπους όλων των αυτοδιοικητικών παρατάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο συναντήθηκε, κατόπιν προσκλήσεως, με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μανιάτη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σ΄ανακοίνσή της , « οιι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ επιδοκίμασαν την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, υπογράμμισαν την ανάγκη για άμεση ενεργοποίηση των προγραμμάτων με βάση τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο, καθώς το εκρηκτικό πρόβλημα της ανεργίας, που έχει φτάσει σε επίπεδο χώρας στο 28% και για τους νέους στο 57%, αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα που η Αυτοδιοίκηση, ως ο πλησιέστερος στον πολίτη θεσμός, καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει.

Τονίστηκε ακόμη ότι με την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων θα δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να προσφέρουν υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες σε ευαίσθητους τομείς δραστηριότητάς τους, ενώ θα απασχοληθούν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι».