Στηρίζουν τα ΚΑΠΗ Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Παιχνίδια, τρόφιμα, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και γλυκίσματα πρόσφεραν τα ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη  στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.Η Διεύθυνση Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας, παρέδωσαν πριν από λίγες ημέρες τρόφιμα μακράς διάρκειας αλλά και παιχνίδια για τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ, τηρώντας όλα τα υγειονομικά» πρωτόκολλα.

Η Κιβωτός του Κόσμου διαθέτει σπίτια ολοήμερης (κλειστής) φιλοξενίας παιδιών, όπου μένουν 230 παιδιά κατόπιν εισαγγελικής εντολής κι ανάθεσης της επιμέλειας, στην Αθήνα, στην Άνοιξη Αττικής, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ηπείρου, στο Βόλο, στην Καλαμάτα και στη Χίο. Επίσης, στο κέντρο ημέρας της Αθήνας εξυπηρετεί 310 οικογένειες – 400 παιδιά με σίτιση, ψυχολογική, νομική υποστήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση, οικονομική ενίσχυση και κατάρτιση, με στόχο την κινητοποίηση των γονέων να αναλάβουν υπεύθυνα τον γονεϊκό ρόλο τους.

                                     Ιωακειμίδης

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Μετά το Γηροκομείο Αθηνών, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου μας, τα μέλη των ΚΑΠΗ δεν στάθηκαν θεατές σε ένα νέο κάλεσμα αγάπης αλλά έκαναν την παρουσία τους περισσότερο αισθητή από ποτέ. Μεγαλώνουμε λοιπόν τους κύκλους προσφοράς για τα παιδικά ιδρύματα. Πρώτος σταθμός η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ με πρωτεργάτη τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου που αγκαλιάζει με στοργή και φροντίζει με αγάπη τα απροστάτευτα  παιδιά. Είναι πράγματι ελπιδοφόρο που εν μέσω πανδημίας οι άνθρωποι δεν σταματούν να προσφέρουν και να μας συγκινούν και αυτή την ανάγκη έχουμε χρέος να την ικανοποιούμε και να την επεκτείνουμε».

Τις θερμές ευχαριστίες της με σχετική επιστολή της εξέφρασε η Πρόεδρος της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ κα Σταματία Γεωργαντή αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: « Η προσφορά αυτή έχει ιδιαίτερη αξία γιατί γίνεται σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας σαν κοινωνία. Παρακαλώ δεχθείτε ένα μεγάλο θερμό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απ΄όλους εμάς εδώ στην ΚΙΒΩΤΟ του Κόσμου προς όλους εσάς για τα ευγενικά συναισθήματα και τον ανθρωπισμό σας προς το απροστάτευτο παιδί».