Αυτός είναι ο εχθρός της Δημοκρατίας

dolofonia - londino

Η αποτρόπαια δολοφονική επίθεση, προ δυο μηνών ,  στο Λονδίνο καταδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι οι φανατικοί, από όπου κι αν προέρχονται, αποτελούν κίνδυνο που πρέπει επειγόντως να αντιμετωπιστεί σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η δημιουργία εχθρών με εθνικούς, θρησκευτικούς ή φυλετικούς όρους πραγματοποιείται στα εργαστήρια του ακραίου, φανατικού, μη ορθολογικού λόγου που δεν πρέπει αδιάκριτα να προστατεύονται στο όνομα,  δήθεν, της ελευθερίας του λόγου. Οι ισορροπίες είναι λεπτές αλλά μπορεί να τις ρυθμίσει η σύγχρονη δημοκρατία.

Ο εχθρός δεν είναι ο χριστιανός, ο μουσουλμάνος ή οποιοσδήποτε άλλος. Εχθρός της δημοκρατίας είναι αυτός που με τα μισαλλόδοξα κηρύγματα του θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή αλλά και την ίδια την ασφάλεια-σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Έτσι θα σπάσει το απόστημα

Γι αυτό και η αυξημένη προστασία όσων καταγγέλλουν ρατσιστική βία ή την υποκίνηση σε αυτή είναι υποχρέωση της πολιτείας. Έτσι θα σπάσει το απόστημα του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Ο αντιρατσιστικός νόμος που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ αλλά αρνούνται να προχωρήσει ο κ.Σαμαράς και η ΝΔ , αφορά όλες τις περιπτώσεις βίας που ασκείται με κίνητρα φυλετικά, εθνικά, θρησκευτικά.  Οι δολοφόνοι του Λονδίνου, ο Μπρέιβικ, οι Έλληνες ομοϊδεάτες τους αλλά και όσοι τους εκτρέφουν πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Η δημοκρατία πρέπει να αυτοπροστατεύεται.