Οι «γαλάζιοι» κομματικοί ψήφισαν τον  Γιάννη Διάκο;

 

Συσπειρώνει τη ΝΔ, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού  , Γιάννης Διάκος.

Στην πρόσφατη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , εξελέγη  ανάμεσα στους 3 εκπροσώπους του δήμου , για τη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).Και έλαβε εννέα ψήφους , όταν η παράταξη στην οποία ανήκει , « Δήμος για Όλους» , έχει επτά.

Στη σχετική ψηφοφορία που μετείχαν οι παρατάξεις,  η κάθε μια με δικό της ψηφοδέλτιο , ψήφισαν και οι 9 ανεξάρτητοι , που έχουν αποχωρήσει από την παράταξη « Κασιμάτη».

Τον κ. Διάκο, ο οποίος  ήταν ο επικεφαλής  στον Κορυδαλλό και την ευρύτερη  περιοχή , της  υποψηφιότητας Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ , το 2015  και έκτοκτε διατηρεί στενές σχέσεις με το μηχανισμό του ,ψήφισαν και νεοδημοκράτες από τους « ανεξάρτητους».

Αν και η ψηφοφορία ήταν μυστική ( σε παραβάν) λέγεται μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων που κάνουν αποτίμηση του αποτελέσματος ,  ότι οι δυο αυτοί επιπλέον ψήφοι , πρέπει να αναζητηθούν μεταξύ εκείνων των κκ Μακρυγιάννη –Μερεντίτη και της κυρίας Καλομπράτσου.  Οι οποίοι στην επίσκεψη που πραγματοποίσε  προεκλογικά  στις αρχές  του καλοκαιριού  ο πρόεδρος της ΝΔ  και σήμερα πρωθυπουργός , κ. Μητσοτάκης , είχαν σπεύσει όχι μόνο να τον συνοδεύουν όπως και πολλοί άλλοι ,  αλλά και να  φωτογραφηθούν .

Βέβαια το 2015 ,  στην «παντοδυναμία» του ΣΥΡΙΖΑ , όταν είχε επισκεφθεί τον Κορυδαλλό, ο κ. Μητσοτάκης  στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία της ΝΔ  , τότε κανείς εξ΄ αυτών αλλά και των άλλων τότε «γαλάζιων» Δημοτικών Συμβούλων  που ήταν στην παράταξη Κασιμάτη  ή σ΄άλλες ( όπως ο νυν δήμαρχος κ. Χουρσαλάς που τότε ήταν στου Μελά και στήριζε για αρχηγό τον Τζιτζικώστα), είχαν παραστεί .

Ο μόνο που ήταν εκεί και μάλιστα οργάνωσε τη συγκέντρωση και τον πρσφώνησε ήταν ο κ. Διάκος .