Με δράσεις στην ευρωπαϊκή  περιβαλλοντική εκστρατεία ο Δήμος Νίκαιας- Ρέντη

 

 

Mια γιορτή με σύνθημα «Αλλάζω συνήθειες-Μετακινούμαι Χωρίς Αυτοκίνητο» διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη  έως τις 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Με σκοπό την ευαισθητοποίηση για μια έξυπνη μετακίνηση μέσα στην πόλη , οι δράσεις ξεκινούν από τα σχολεία με την ενεργό συμμετοχή  των  μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου για να κορυφωθούν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου με την έναρξη της Δημοτικής Γραμμής 2  ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗΣ-ΝΙΚΑΙΑ.

Το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Μικροί και Μεγάλοι παίζουν στο Δρόμο» θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί. Μέλη των ΚΑΠΗ Δήμου Νίκαιας  Αγ.Ι. Ρέντη θα βρεθούν σε συγκεκριμένους δρόμους και πάρκα, κοντά σε σχολεία της πόλης και θα μυήσουν τους μαθητές στη μαγεία των παραδοσιακών παιχνιδιών της αλάνας: ξιφομαχία, κυνηγητό-αμπάριζα, στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα, αγέλαστα, τσουβαλοδρομίες, μακριά γαϊδούρα και  άλλα πολλά. Πρόκειται για ένα διαγενεακό πρόγραμμα που στόχο έχει να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ παιδιών και ανθρώπων Τρίτης Ηλικίας. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν παραδοσιακά παιχνίδια και να ζωγραφίσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη.

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου , στη διασταύρωση των οδών Παντιχείου και Ακροπόλεως , νηπιάκια, μαθητές δημοτικού και γυμνασίου , μαζί με τα μέλη των ΚΑΠΗ θα παίξουν κουτσό, τυφλόμυγα, κλέφτες και αστυνόμους, θα ζωγραφίσουν και γύρω στις 12 θα γνωρίσουν τη μουσική και την κίνηση «αλλιώς».

Στο δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων «Αλλάζω συνήθειες-Μετακινούμαι Χωρίς Αυτοκίνητο» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στους δρόμους του Ρέντη ποδηλατοβόλτα στις 7.30 το απόγευμα, με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου. Στις 9.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Ρέντη , κορίτσια ηλικίας 8-20 ετών οι «Μαζορέτες και τα Μαζορετάκια Dance Team» θα μας παρασύρουν σε ρυθμούς disco.Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα χοροκίνησης-ακροβατικής γυμναστικής του δήμου, έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, στην πλατεία Δαβάκη Νίκαιας, θα γίνει η επίσημη έναρξη της Γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗΣ-ΝΙΚΑΙΑ με ένα πρωτότυπο δρώμενο από τα σχολεία, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Και αυτή τη χρονιά ο Δήμος μας, συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Στόχος μας είναι αυτή η γιορτή να γίνει η αφορμή για να αλλάξουμε συνήθειες και να μάθουμε οι μετακινήσεις μας στην πόλη να γίνονται χωρίς αυτοκίνητο. Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης δεν θα μπορούσε να μην ξεκινά  από τη σχολική κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας θα «περάσουν» το μήνυμα της έξυπνης μετακίνησης με τρόπο ευφάνταστο στα παιδιά.

Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης για να γίνει αντιληπτός απαιτεί πολίτες ενημερωμένους γιατί τότε μόνο μπορεί να διασφαλιστεί ένα μέλλον βιώσιμης ανάπτυξης, λειτουργικότητας της πόλης και ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με ένα πρωτότυπο δρώμενο για όλους τους κατοίκους του Δήμου μας το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δαβάκη με την έναρξη της νέας Γραμμής δημοτικής συγκοινωνίας που θα συνδέει τη Νίκαια με τον Ρέντη».