Έργα 6 εκατ.ευρώ σε Κερατσίνι –Νίκαια –Πέραμα από Σγουρό

b peiraia

Την κατασκευή πέντε σημαντικών έργων  υποδομών σε Νίκαια –Κερατσίνι και Πέραμα , δρομολόγησε , χρηματοδοτώντας αποκλειστικά από δικούς της πόρους , η Περιφέρεια Αττικής .

Η χρηστή οικονομική διαχείριση από το Γιάννη Σγουρό , τόσο στην Περιφέρεια . όσο και από την εποχή που ήταν Νομάρχης Αθηνών , όπου είχε δημιουργήσει ένα σημαντικό αποθεματικό , της επιτρέπει, να χρηματοδοτεί εξ΄ολοκλήρου την κατασκευή έργων .

Δεν είναι τυχαίο ότι σ΄αντίθεση με τις άλλες πρώην Νομαρχίες της Αττικής ( Πειραιά , Δυτ. Αττική , Ανατ. Αττική) μόνο η Νομαρχία Αθηνών είχε « ρευστό» και μάλιστα τόσο πολύ στα ταμεία της .

Κι αυτό παρά τα έργα των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχε πραγματοποιήσει στους 40 και πλέον τότε Δήμους που είχε στην ευθύνη της .

 

Συγκεκριμένα , σε πρόσφατη συνεδρίασή του ,  το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν εισήγησης του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου . Λεωνίδα Αθανασιάδη, ενέκρινε την Ά Τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων (ΠΕΕ) – 2013, της Περιφέρειας Αττικής.

Μεταξύ άλλων ενέκρινε και τα παρακάτω έργα για τους Δήμους της Β’ Πειραιά:

ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΤ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ (Δ. ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ -προϋπολογισμός: 2.717.373€)

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΗ (Δ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ –ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ – προϋπολογισμός: 2.400.000€)

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (Δ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – προϋπολογισμός: 425.576€)

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ¨ΠΡΟΝΟΙΑ¨ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (Δ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – προϋπολογισμός: 206.640€)

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ «Ι. ΒΑΖΟΣ» (Δ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ –ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ – προϋπολογισμός: 313.950€)