Έτοιμο σύντομα από την Περιφέρεια Αττικής το πρώτο δίκτυο ομβρίων στο κέντρο της Σαλαμίνας. Δημοπρατήθηκαν άλλα τρία, 21 εκατ. ευρώ

ΟΜΒΡΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Με ταχύτατους ρυθμούς ολοκληρώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής ,  το πρώτο έργο κατασκευής συλλεκτήρων Ομβρίων  που εκτελεί  στη Σαλαμίνα και συγκεκριμένα , στην περιοχή του κέντρου, Αγίου Μήνα, Φανερωμένης και Παραλίας.

Η κατασκευή του πολυσήμαντου και δύσκολου αυτού έργου εκτελείται κανονικά και βαίνει προς ολοκλήρωση και παράδοση στο Δήμο Σαλαμίνας,  , όπως δήλωσε ο  αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Κατσικάρης, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί και επιθεώρησε την κατασκευή του .

Σε δηλώσεις του , ο κ. Κατσικάρης , υπογράμμισε ,ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη δημοπρατήσει ακόμα τρία σημαντικά έργα κατασκευής συλλεκτήρων ομβρίων συνολικού προϋπολογισμού 21.824.000 ευρώ, στις περιοχές Παλουκίων, κεντρικής Σαλαμίνας και Φανερωμένης, έργα ,τα οποία  συμβασιοποιούνται άμεσα και ξεκινούν .

Και υπογράμμισε ότι « η κατασκευή των αγωγών ομβρίων της Σαλαμίνας, ως βασικών έργων υποδομής για το νησί, αποτέλεσε από την αρχή της θητείας μας βασική προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και εμού προσωπικά για να πάψει να πνίγεται η Σαλαμίνα με την πρώτη νεροποντή και να αποκτήσει σύγχρονη εικόνα».

Με την ολοκλήρωση των μεγάλων αυτών έργων, πρόσθεσε,  «η Σαλαμίνα δεν θα παραλύει πια και δεν θα πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση, γιατί πρόκειται για σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που λύνουν τα προβλήματα δεκαετιών που δημιούργησε η άναρχη δόμηση και η ελλιπής οργάνωση δικτύου αποχέτευσης ομβρίων.

Είναι τέσσερα ουσιαστικά έργα υποδομής που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στη Σαλαμίνα και αποδεικνύουν ότι ο λόγος μας έχει αντίκρισμα αλήθειας, αφού υλοποιούμε έργα που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών με το βλέμμα στραμμένο στο περιεχόμενο και όχι στη βιτρίνα».

Ο κ. Κατσικάρης , συνοδευόταν από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.