Αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ , ο Χρήστου

limani peiraia - xristou

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου μίλησε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό επιμελητήριο Πειραιά, υπό την αιγίδα του ΟΛΠ Α.Ε. και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατά τη διάρκεια του Οικονομικού συνεδρίου Money Show που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Hilton.

Το θέμα της ημερίδας ήταν: «Πειραιάς: το πρώτο Λιμάνι της Ευρώπης. Οι προοπτικές ανάπτυξης των δυνατοτήτων του Πειραιά με τη συμβολή των ξένων επενδυτών».

Ομιλητές ήταν: ο Πρόεδρος του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, οι βουλευτές Πειραιά, Θεόδωρος Δρίτσας, Μαρία Ρεπούση, Παναγιώτης Μελάς και Ιωάννης Κουράκος. Συμμετείχαν επίσης στην ημερίδα, εκπρόσωποι της ναυτιλίας, των παραγωγικών τάξεων και φορέων της ευρύτερης περιοχής του λιμανιού του Πειραιά.

Ο κ. Χρήστου τόνισε ότι πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του ΟΛΠ και να εξασφαλιστεί η συμμετοχική συνεργασία των τοπικών φορέων στα αναπτυξιακά και επενδυτικά προγράμματα του, με την παραχώρηση, ολική ή μερική, των χρήσεων-δράσεων του.

Επίσης επισήμανε την ανάγκη εξωστρέφειας του Οργανισμού, για την αναζήτηση επενδυτικών κεφαλαίων στον ιδιωτικό τομέα, όπως συμβαίνει σε όλους τους μεγάλους λιμένες του κόσμου, αξιοποιώντας την γεωπολιτική του θέση στο παγκόσμιο γεωγραφικό επιχειρηματικό χάρτη.