Απέδειξε ξανά ότι τιμά το λόγο του, ο Σγουρός: 20 εκατ ευρώ για το γήπεδο της ΑΕΚ

oikopedo aek-sgouros Όταν ως Νομάρχης Αθηνών , υποσχόταν να συμβάλλει οικονομικά ώστε ένας ιστορικός σύλλογος, όπως η ΑΕΚ αποκτήσει και πάλι δικό της γήπεδο, στη Ν. Φιλαδέλφεια , το οποίο θα συμβάλλει  δυναμικά και στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου , αρκετοί  ήταν εκείνοι που  το θεώρησαν ως ένα προεκλογικό  πολιτικάντικο « θα» .

Και ήταν φυσικό , αφού έτσι μας έχει « συνηθίσει» η συντριπτική πλειονότητα των αιρετών εκπροσώπων            μας, είτε είναι στο συνδικαλισμό , είτε στην Αυτοδιοίκηση είτε στο Κοινοβούλιο.

Υπάρχει όμως και η εξαίρεση στον κανόνα : Κι αυτός είναι ο Γιάνης Σγουρός .

Όσοι τον γνωρίζουν ή έχουν παρακολουθήσει την πορεία του , είτε ως πρόεδρος της Άρσης Βαρών ,είτε ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού , είτε ως Νομάχης ή σαν Περιφερειάρχης Αττικής σήμερα , ξέρουν πολύ καλά τα δυο βασικά στοιχεία που πάντα τον χαρακτήριζαν και τον χαρακτηρίζουν. Και τα οποία είναι αυτά που τον κάνουν να ξεχωρίζει από όλους τους άλλους:

Ποτέ δεν υπόσχεται για κάτι που δεν μπορεί να κάνει και

Πάντα ο λόγος του είναι συμβόλαιο και τον τηρεί

Ως Νομάρχης Αθηνών  λοιπόν , είχε υποσχεθεί ότι θα συνέβαλε με κάθε τρόπο στην ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου , μακριά από κάμερες , « ταραταζούμ» και στημένα ακροατήρια , ανακοίνωσε σεμνά , όπως αρμόζει στο ήθος του, ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμει με  20 εκατομμύρια Ευρώ στην  κατασκευή του γηπέδου , με την απαραίτητη όμως προυπόθεση :Να είναι απολύτως εξασφαλισμένη η νομιμότητα σε κάθε επίπεδο και με πλήρη έλεγχο όλων των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο

«Σε κάθε περίπτωση εμείς, θα προχωρήσουμε μόνο με εξασφαλισμένη την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε επίπεδο, και με πλήρη έλεγχο όλων των συμβάσεων που θα χρειαστούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο» είπε.

Και δήλωσε , « πριμένουμε από το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας αλλά και από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ συγκεκριμένη πρόταση με ώριμη μελέτη που να προσδιορίζει το κόστος, προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικότερες ενέργειες, υπό την αίρεση που έχω κατ’ επανάληψη θέσει, η μελέτη και ο σχεδιασμός να μην αντιπαρατίθενται με χωροταξικούς και περιβαλλοντικούς  παράγοντες».

Δικαίως λοιπόν , στην τοποθέτησή του , ο  Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπογράμμισε , « όσα είχα πει τότε δεν ήταν απλώς μία υπόσχεση. Ήταν μία δέσμευση την οποία τηρούμε και ως Αιρετή Περιφέρεια και ερχόμαστε σήμερα να το αποδείξουμε».

Ο κ. Σγουρός , επισήμανε ότι η  ομάδα της ΑΕΚ, ένα ιστορικό προσφυγικό σωματείο, με πολυπληθή μάζα οπαδών, βαθύ κοινωνικό και ιδεολογικό υπόβαθρο, αφού αντιπροσωπεύει τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και τις χαμένες πατρίδες, κάνει σήμερα μία μεγάλη προσπάθεια να ξεφύγει από το τέλμα στο οποίο είχε πέσει, ή μάλλον την είχαν σπρώξει!

Υπογράμμισε ότι «ο χώρος του παλαιού γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα το ορόσημο της ευρύτερης περιοχής και περιέχει ένα ιδιαίτερο και δυνατό συμβολισμό που δεν θέλουμε και δεν πρέπει να αγνοήσουμε».

Κι όπως είπε , « ενδεχόμενη κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στη Νέα Φιλαδέλφεια θα βοηθήσει στην αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής, αφού θα αποτελέσει πόλο αθλητικής και οικονομικής ανάπτυξης».

Το ποσό των 20 εκατομμυρίων Ευρώ δεν είναι επαρκές για την κατασκευή του συνόλου του έργου, γι’ αυτό και ο κ. Σγουρός κάλεσε τη Γενική Γραμματείς Αθλητισμού, το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και την ερασιτεχνική ΑΕΚ, να συνδράμουν κι εκείνοι  προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημείωσε δε ότι , το έργο μπορεί να υλοποιηθεί με τη μορφή της σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και την αξιοποίησή του για αθλητικούς σκοπούς.

Πιθανόν , ανέφερε, να χρειαστούν και πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις. ¨

Υπογράμμισε δε ότι «   η Περιφέρεια Αττικής δεν αναλώνει του πόρους της άσκοπα, ούτε προβαίνει  σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Έχει μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική, εκπεφρασμένη δημόσια κατ΄ επανάληψη, η οποία μόνο στόχο  έχει την εξυπηρέτηση των πολιτών του λεκανοπεδίου και τη βελτίωση της ποιότητας και του επιπέδου διαβίωσης  με τη δημιουργία έργων υποδομής, έργων που θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές και θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα πατήσουν για να ανέλθουν ψηλότερα από το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Εμείς παραμένουμε σταθεροί στους στόχους μας και συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε, σε πείσμα των καιρών. Στεκόμαστε απέναντι σε όσους έχουν μάθει να σκύβουν το κεφάλι. Πάμε μπροστά με πράξεις και συνεχίζουμε να κοιτάμε στα μάτια τους πολίτες της Αττικής» είπε μ’ έμφαση.

Και κατέληξε λέγοντας : «Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορική μας μνήμη και την κληρονομιά που μας έδωσαν οι απερχόμενες γενιές, και να την παραδώσουμε ακέραιη στους νεότερους από εμάς. Μέσα στη μιζέρια των καιρών, δεν μπορούμε να αφήσουμε στο περιθώριο τον αθλητισμό, την προστασία της νεότητας και τα πρότυπα που πρέπει να καλλιεργήσουμε. Ο αθλητισμός δεν είναι είδος πολυτελείας. Είναι αναγκαιότητα».

                           H  AEK

Ιστορική χαρακτηρίζει η  ΠΑΕ ΑΕΚ , σ’ ανακοίνωσή της, την απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού.

Τονίζει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της: «Η ΑΕΚ ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και όλους τους φορείς που ενέκριναν και συνέβαλαν για να γίνει πραγματικότητα η υπόσχεση της οικονομικής συνδρομής του ποσού των 20 εκ. ευρώ με κάθε νόμιμο τρόπο σε κάθε επίπεδο. Είναι μια ιστορική για την ομάδα μας δέσμευση στη συνεχή, μεγάλη και πολύπλευρη προσπάθεια που καταβάλλουμε ώστε να γίνει πραγματικότητα το γήπεδό μας, το όνειρο όλων των Αεκτζήδων».