Απαγόρευση εισαγωγής φορτίων με μπανάνες και λεμόνια

lemons1

Οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Πειραιά συνεχίζοντας τους συστηματικούς ελέγχους στους χώρους των Τελωνείων Πειραιά, εντόπισαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή φορτίου με μπανάνες προέλευσης Ισημερινού καθώς και λεμονιών προέλευσης Αργεντινής.

Στο χώρο του Ε’ Τελωνείου Πειραιά, οι ελεγκτές προχώρησαν στην απαγόρευση εισαγωγής 1080 χαρτοκιβωτίων με μπανάνες, συνολικού βάρους 21.103 κιλών. Το συγκεκριμένο προϊόν δεν πληρούσε τις απαιτούμενες ποιοτικές προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας, διότι βρέθηκε σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης εμφανίζοντας συμπτώματα σήψης. Ειδικότερα για τις μπανάνες, επισημαίνεται ότι τα στάδια ανάπτυξης και ωρίμανσης πρέπει να επιτρέπουν την αντοχή τους κατά τη μεταφορά και τη φορτοεκφόρτωση, μέχρι την άφιξή τους στον τόπο προορισμού και την τελική τους διάθεση στον καταναλωτή.

Επίσης κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο στο ίδιο χώρο, οι ελεγκτές τροφίμων προχώρησαν στην απαγόρευση εισαγωγής 4320 χαρτοκιβωτίων με λεμόνια, συνολικού βάρους 77.760 κιλών Το συγκεκριμένο προϊόν είχε προσβληθεί από μετασυλλεκτικές σήψεις και μυκητιάσεις.  διότι είχε προσβληθεί από μετασυλλεκτικές σήψεις και μυκητιάσεις.

Η τύχη των φορτίων θα κριθεί με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.