Λαικές Αγορές ” αλληλεγγύης” στο Πειραιά

Με την καθοριστική συμμετοχή των καταναλωτών, των παραγωγών και των πωλητών των Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι ήδη έχουν έως σήμερα συγκεντρώσει πάνω από 20 τόνους προϊόντων με αποδέκτες 8 κοινωφελή ιδρύματα, συνεχίζεται και μετά τις ημέρες των εορτών η κοινή δράση της Περιφέρειας Αττικής και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Η δράση, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και θα συνεχιστεί και για τους επόμενους 3 μήνες, εντάσσεται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφηκε  μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, και φορέων των Λαϊκών Αγορών με σκοπό τη στήριξη 8 Κοινωφελών Ιδρυμάτων που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας.

Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας έχει καθιερωθεί σημείο προσφοράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο σε κάθε λαϊκή αγορά, όπου καταναλωτές, παραγωγοί και έμποροι προσφέρουν στο «καλάθι της αλληλεγγύης» προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια διατίθενται σε κοινωφελή ιδρύματα, τα οποία  εναλλάσσονται κάθε 6 μήνες. Για τη συγκεκριμένη περίοδο οι φορείς στους οποίους διανέμονται τα προϊόντα είναι το Άσυλο Ανιάτων, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, η Κιβωτός του Κόσμου, το Γηροκομείο Αθηνών, το Γηροκομείο Πειραιά & ο Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής Ιλισσού.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι Λαϊκές Αγορές στον Πειραιά όπου οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι :

–Κάθε Τρίτη στη Λαϊκή της Πηγάδας (οδός Θεοτόκη) για το Γηροκομείο Πειραιά

-Κάθε Σάββατο στη Λαϊκή της Καλλίπολης (οδός Χατζηκυριάκου Μαρίας) για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα