Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια οι παρεμβάσεις στη Λ . Παπανδρέου , στον Πειραιά

leof papandreoy - xristou

Ολοκληρώθηκε έγκαιρα και έντεχνα το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά «Βελτίωση – Συντήρηση οδικού άξονα Λεωφόρος Α. Παπανδρέου».

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου πραγματοποιήθηκαν εκτός των άλλων και εργασίες αντικατάστασης των αρμών συστολοδιαστολής της οδογέφυρας Βασιλειάδη, μεταξύ των πυλών Ε1 και Ε2 του λιμένα Πειραιά. Σύμφωνα με τη μελέτη οι συγκεκριμένες εργασίες απαιτούσαν την απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε οχήματος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδογέφυρας για χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Πειραιά και της αναδόχου εταιρείας, η ολοκλήρωση του έργου επιτεύχθηκε πριν την οριζόμενη καταληκτική ημερομηνία και η λεωφόρος δόθηκε στην κυκλοφορία στις 19-6-2013,   λύνοντας έτσι τα προβλήματα που  είχαν δημιουργηθεί τόσο στην πρόσβαση των βαρέων οχημάτων στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στην επιβάρυνση των περιοχών της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου από την διέλευση των φορτηγών .

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου , τόνισε :

«Από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε θέσει ως βασικό και αδιαπραγμάτευτο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Το συγκεκριμένο έργο ήταν αναγκαίο για τη βελτίωση της βατότητας της οδού και την εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας, ειδικά στην οδογέφυρα Βασιλειάδη, όπου είχαν εντοπιστεί σημαντικά τεχνικά προβλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου για την κατανόηση και την ανοχή τους για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από τη διοχέτευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στην περιοχή τους».