Ο πιο εύρωστος οικονομικά φορέας στην Ελλάδα και χωρίς ακνένα δάνειο , η Περιφέρεια Αττικής. Το οφείλει στη διαχείριση του Γ. Σγουρού.

perifereia attikis - sgourosΤον πλέον εύρωστο και οικονομικά υγιή Οργανισμό όλης της χώρας έχει καταστήσει την Περιφέρεια Αττικής ,ο Γιάννης Σγουρός . Την ώρα που οι Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης είναι όλοι σχεδόν χρεοκοπημένοι και οι κρατικοί φορείς καταρρακωμένοι, η Περιφέρεια Αττικής , έχει να επιδειξει αξιοζήλευτα αποτελέσματα . Τα οποία αν είχε η πλειοψηφία των δημόσιων φορέων , η Ελλάδα , δεν θα είχε οδηγηθεί  στα Μνημόνια , που όλοι τώρα …καταγγέλλουν.

  Ειδικότερα , κατά 52 εκατομμύρια Ευρώ αυξήθηκαν τα έσοδα της Περιφέρειας Αττικής στον Προϋπολογισμό της για το Οικονομικό Έτος 2013, ο οποίος διαμορφώνεται στα 460 εκατομμύρια Ευρώ. Το στοιχείο αυτό αποτέλεσε το βασικό χαρακτηριστικό της 3η Τροποποίησής του, την οποία ενέκρινε, κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια πρόσφατης Συνεδρίασής του.

Σε δηλώσεις του , ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, υπογράμμισε ότι  η αύξηση των εσόδων της , « κατά 52 εκατομμύρια Ευρώ στον Προϋπολογισμό του 2013 είναι αποτέλεσμα της χρηστής και νοικοκυρεμένης διαχείρισης που κάναμε ήδη από το 2003 και συνεχίζουμε. Πουθενά μέσα στον Προϋπολογισμό μας δεν υπάρχουν εγγραφές για δάνεια και ελλείμματα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν».

Και πρόσθεσε μ΄έμφαση : «Δεν αρκεστήκαμε όμως σε μια συνετή διαχειριστική πολιτική και μόνο. Για να διασφαλίσουμε τα έσοδα και τους πόρους της Περιφέρειας, σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να δώσουμε αγώνα, για να διαφυλάξουμε τους πόρους μας και να συνεχίσουμε το αναπτυξιακό μας έργο προς όφελος των πολιτών».