Υποσχέθηκε δομή φιλοξενίας αστέγων και ανέγερση Μουσείου εκκλησιαστικών κειμηλίων ο Πατούλης στον Σεραφείμ

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης είχε εθιμοτυπική  συνάντηση στο γραφείο του με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ με τον οποίο και συζήτησε θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και των ανθρωπιστικών δράσεων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν συγκεκριμένα θέματα που αφορούν στην δημιουργία δομής φιλοξενίας αστέγων καθώς και η ανέγερση Μουσείου εκκλησιαστικών κειμηλίων.
Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με το Σεβασμιώτατο Σεραφείμ τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα εμπνευσμένο ιεράρχη με όραμα επισήμανε ότι προτεραιότητα του ως Περιφερειάρχη Αττικής είναι να συμβάλει έμπρακτα στο κοινωνικό έργο, αλλά και στην προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι η όσο το δυνατόν ταχύτερη ωρίμανση έργων θα επιτρέψει και την άμεση χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην ανάγκη συνέχισης της εποικοδομητικής συνεργασίας με την Εκκλησία δημιουργώντας ένας δίκτυο πολιτισμού, εκπαίδευσης αλλά και άθλησης.

«Θέλουμε με τη στενή συνεργασία της Εκκλησίας να δημιουργήσουμε σε όλες τις γειτονιές της Αττικής κυψέλες πολιτισμού, εκπαίδευσης και αθλητισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ χαιρέτισε με ικανοποίηση τις προτάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής και αφού σημείωσε ότι η Μητρόπολη του θα συνεργαστεί στενά μαζί του  για να υλοποιηθεί η δημιουργία δικτύων προστασίας των αδυνάτων, ευχήθηκε καλές γιορτές, υγεία και αγάπη προς τον συνάνθρωπο».