400 εκατ. ευρώ θα χάσουμε για ΚΕΛ, προειδοποίησε την κυβέρνηση , ο Σγουρός

sgouros- kel thriasiou

Κοινοτικοί πόροι ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ είναι εξασφαλισμένοι από το ΕΣΠΑ  για την κατασκευή Κέντρων  Επεξεργασίας Λυμάτων  στην  Αττική , αλλά κινδυνεύουν να χαθούν εξαιτίας κυβερνητικών και κρατικών ολιγωριών και αναποτελεσματικότητας , προειδοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής , Γιάννης Σγουρός .

Στην προειδοποίηση αυτή αλλά και στην απόδοση ευθυνών στην κυβέρνηση , προέβη ο κ. Σγουρός ,σε ευρεία σύσκεψη με τον  Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ,  Σταύρο Καλαφάτη.

Στη σύσκεψη , αντικείμενο της οποίας ήταν τα έργα επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων της Αττικής , συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος Πολιτικής Συνοχής της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιώργος Κρεμλής,  ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Κώστας Τριάντης, ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας,  Χρήστος Μάρκου, ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου,  Γιώργος Χριστόπουλος, και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΥΔΑΠ,  Γιάννης Πάσσιος, και εκ μέρους της Task Force ο Franscesco Amodeo.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Σγουρός κατέγραψε τα προβλήματα που υπάρχουν στην υλοποίηση των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων, ιδιαιτέρως της Ανατολικής Αττικής.

Παράλληλα, ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε και στην επιτακτική ανάγκη συντόμευσης των απαιτούμενων διαδικασιών για την κατασκευή των νέων έργων υποδομών στα απόβλητα, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν δικαστικές εμπλοκές.