Έκθεση Ζωγραφικής στο Ναυτικό Μουσείο, στη Ζέα

sailing-clean-blue-seas

Έκθεση ζωγραφικής, ποτισμένη με πολύχρωμες πινελιές και φαντασία από τα παιδιά-μέλη του προγράμματος «Παιδική HELMEPA», φιλοξενεί το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, έως 22 Νοεμβρίου .

«Αρμενίζοντας σε Καθαρές, Γαλάζιες Θάλασσες», είναι ο τίτλος αυτής της ιδιαίτερης έκθεσης και η συν-διοργάνωσή της με το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος έχει ειδική σημασία. Συνδέει την ιστορική σχέση του έθνους μας με τη θάλασσα και την περιβαλλοντική ευαισθησία των σημερινών Ελλήνων ναυτικών και πλοιοκτητών, εθελοντών μελών της HELMEPA.

Tα 56 ομαδικά έργα της έκθεσης, επιλέχθηκαν με μεγάλη δυσκολία μέσα από τις εκατοντάδες συμμετοχές στους Ετήσιους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ζωγραφικής που διοργάνωσε η «Παιδική HELMEPA», από το 2006 μέχρι σήμερα, στους οποίους έχουν πάρει μέρος πάνω από 15.000 μαθητές, ηλικίας 5-13 ετών.

Μέσα από τις ζωγραφιές, τα παιδιά εκφράζουν καλλιτεχνικά την ανησυχία τους για τη θαλάσσια ρύπανση και μας μεταδίδουν την αγάπη τους για το λαμπερό, «γαλάζιο» των θαλασσών μας. Ένα «γαλάζιο» που και εμείς οι ίδιοι πρέπει να προστατέψουμε για χάρη των νεότερων γενεών.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 19:00. Οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου είναι Τρίτη-Σάββατο: 09:00-14:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Μουσείου, στα τ/φ 2104516264, 4286959 και email: nme@ath.forthnet.gr.