Δράσεις πολιτισμού στο Δήμο Πειραιά

zografiki gia paidia

Εργαστήριο ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους, μελέτη της Ιστορίας της Τέχνης και ξεναγήσεις σε μουσεία και αίθουσες τέχνης, περιλαμβάνουν οι δράσεις πολιτισμού, που πραγματοποιεί ο Δήμος Πειραιά.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Παιδικό Εργαστήρι:  Οι μικροί καλλιτέχνες μπορούν να δημιουργούν κάθε Τρίτη απόγευμα 16.30 – 18.00, στην 5η Δημοτική Κοινότητα (Καλλέργη 142 – Αγία Σοφία)

Εργαστήρι Ενηλίκων: Προσφέρονται μαθήματα σχεδίου (μολύβι – κάρβουνο) και χρώματος (τέμπερες, ακρυλικά, λάδι) κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη 17.00 – 20.00, (2ος όροφος – Δημοτική Πινακοθήκη).

Εγγραφές: Τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας και Επιμόρφωσης, Δημοτική Πινακοθήκη, (Φίλωνος 29 και Νοταρά 28,  2Ος   όροφος)  τηλ. επικοινωνίας: 210 4101692

 

                                Workshop Ιστορίας της Τέχνης

Σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι να εμβαθύνει στη μελέτη τριών περιόδων της τέχνης  και να αναλύσει τον υλικό πολιτισμό και την κοινωνική πραγματικότητα που διαμόρφωσε τις συγκεκριμένες εποχές.

Τα μαθήματα διεξάγονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29).

Ήδη έχει διεξαχθεί,  η 1η θεματική ενότητα με θέμα: «Αρχαία Ελλάδα – Η γλυπτική της Κλασικής περιόδου» με εισηγήτρια την Αρχαιολόγο κα Μαρία Ντούγκα και έγινε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.