Εγγραφές στο δημοτικό ωδείο Νικαίας

“Η μουσική δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα..”

Πλάτων

Πιάνο, βιολί, κιθάρα, βιολοντσέλο, βιόλα, φλάουτο , φαγκότο, ντραμς ζωντανεύουν και αυτή τη χρονιά στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ωδείο λειτουργεί από το 1989 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα Δημοτικά Ωδεία στην Ελλάδα. Αριθμεί περισσότερους από 300 μαθητές προσφέροντας  μουσική εκπαίδευση με υψηλή ποιότητα, δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.

Πιο συγκεκριμένα τα τμήματα του Ωδείου είναι τα εξής:

Οργάνων (Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Φλάουτο, Φαγκότο)
Τραγουδιού (Μονωδία, Μελοδραματική, Σύγχρονο τραγούδι)
Υποχρεωτικών Θεωρητικών (Θεωρία, Σολφέζ, Ακουστικά, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία, Οργανογνωσία)
Ανωτέρων Θεωρητικών (Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση, Σύνθεση)
ΜουσικήςΔωματίου
Μουσικών Συνόλων α) Χορωδίας β) Συμφωνικής Ορχήστρας γ) Κιθαριστικής Ορχήστρας
Τμήματα Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης Κλασικής Κιθάρας, Πιάνου, Βιολοντσέλου, Κλαρινέτου
Επίσης θα υπάρχουν ειδικά τμήματα για Μουσικοκινητική Αγωγή – Σύστημα Carl Οrff, προετοιμασία για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία και προετοιμασία ειδικών μαθημάτων Μουσικολογίας για την εισαγωγή μαθητών στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσικών Σπουδών.
Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά, ενώ τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.
Συμπληρωματικά στους χώρους των ωδείων συνεχίζουν την λειτουργία τους:
– τμήμα μικτής τετράφωνης χορωδίας, που αφορά γονείς μαθητών και εθελοντές που επιθυμούν να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους δημιουργώντας ένα καλλιτεχνικό χορωδιακό σχήμα υψηλής αισθητικής
– πιανιστικό νηπιαγωγείο “Μικρός Μότσαρτ” για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ τάξης Δημοτικού, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν μαζί τους ένα μπλοκ ζωγραφικής και ξυλομπογιές

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε σχετικά :«Και αυτή τη χρονιά το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι γιατί οι διακρίσεις μαθητών και αποφοίτων δεν σταματούν και γιατι οι εγγραφές των μαθητών αυξάνονται εντυπωσιακά. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε επενδύσει στη μουσική εκπαίδευση γι’αυτό και έχουμε τμήματα που ξεκινούν από την προσχολική ηλικία. Με «εργαλείο» τη μουσική οι μαθητές αναπτύσσουν παράλληλα πνευματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες δίνοντας χώρο στη φαντασία και στη δημιουργικότητα».


Πληροφορίες και εγγραφές:
Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, (Καρακουλουξή 44)
Τηλ. & Fax 
2104913025, email : donire@hotmail.com,
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Στέλιος Γκόλγκαρης
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ρέντη (ΔΗΚΕΝΙΡ)

Κύπρου 7 Ρέντης
τηλ. 
21048215552104819007, Fax 2104822370, email : donire@hotmail.com,
Υπεύθυνος Μουσικού Εργαστηρίου: Βασίλης Μαστοράκης