Η “Ελληνική Ραψωδία” στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά

dimotiko ok

Ένας κόσμος “ξεχασμένος” αναβιώνει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με την “Ελληνική Ραψωδία” η οποία θα παρουσιαστεί την 1η Νοεμβρίου.
Πρόκειται για την σύμπραξη επί της σκηνής του  Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, 50 μουσικών από την Ιταλική Οchestra dimandolini e chitarre “Citta di Brescia” και την Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Ν. Λάβδας”. [Ωρα Εναρξης 7.30 μ.μ.]

Η συναυλία πραγματοποιείται  στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού  με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Νίκο Χαλιάσα κι έχει τεθεί υπό την αιγίδα και συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2007 – 2013» ΕΣΠΑ).

‘Ολη η ζωτικότητα της αυθεντικής μουσικής παραγωγής για νυκτά έγχορδα (μαντολίνα, μαντόλες, μαντολοντσέλο, κιθάρα), μέσα από μια πλούσια επιλογή συνθετών που έζησαν και έγραψαν μουσική σε διαφορές χρονικές περιόδους.

Η Ελληνική Ραψωδία είναι ένα έργο – Ouverture/Εισαγωγή – πάνω σε ελληνικά μοτίβα που συνέθεσε ο Νικόλαος Λάβδας, μαέστρος της Αθηναϊκής Μαντολινάτας,

Η συναυλία περιλαμβάνει, επίσης, έργα του Ναπολιτάνου Raffaele Calace, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη γέννησή του.

Δεν θα μπορούσαν να λείψουν και εκείνοι που συνδέθηκαν με την ιστορία μας πιο πρόσφατα. Η παρουσία του Μάνου Χατζιδάκι με το κοντσέρτο απ’ το χαμόγελο της Τζοκόντα και η simple suiteτου Δημήτρη Νικολάου είναι δείγματα μουσικής γραφής ανθρώπων που αγάπησαν ιδιαίτερα το μαντολίνο και το ανέδειξαν στο μέγιστο βαθμό.

Τέλος το έργο του Claudio Mandonico “Επιτάφιος του Σείκιλου”, εμπνευσμπένο από το αρχαιότερο γνωστό τραγούδι, ήταν μια παραγγελία του Θανάση Τσιπινάκη, με αφορμή την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Νέων που πραγματοποιήθηκε το 2003 στην Πάτρα. Η μουσική διεύθυνση είναι του Claudio Mandonico.  Σόλο Μαντολίνο: Ugo Orlandi & Γιώργος Γουμενάκης

ΙΝFO:

Γραφείο Tύπου: pressdimotikopirea@gmail.com

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: artisticdirector.dimotikopirea@gmail.com