Κορυφώνονται οι φετινές  χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Πειραιά

 

 

Η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου πλησιάζει και ο Πειραιάς, φόρεσε τα γιορτινά του και υποδέχεται με λάμψη, φως και ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα τα φετινά Χριστούγεννα.

TO ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Έως Κυριακή 8.01.2023

Ώρες λειτουργίας: 10:00-22:00

Πλατεία Κοραή

Ένα παραμυθένιο χωριό εμπνευσμένο από την μαγεία και την ζεστασιά των Χριστουγέννων αλλάζει την όψη της κεντρικής πλατείας του Πειραιά: το Χωριό των Ξωτικών συγκεντρώνει φέτος στην πλατεία Κοραή αναρίθμητα παιχνίδια και θεματικές δραστηριότητες για όλους!

Από τις 8 Δεκεμβρίου 2022 και για έναν ολόκληρο μήνα, στο Χωριό των Ξωτικών θα βρείτε το εντυπωσιακό καρουζέλ των Χριστουγέννων, το χριστουγεννιάτικο τρενάκι, παιχνίδια για παιδιά, δεκάδες ξύλινα σπιτάκια φωτισμένα και γιορτινά, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους του: τον Άγιο

 

Βασίλη και τους διάσημους βοηθούς του, τα ζαβολιάρικα, ακαταπόνητα και εργατικά ξωτικά!

Διοργάνωση : Διεύθυνση Εξωστρέφειας-Destination Piraeus

Με την ευγενική υποστήριξη :  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΕΠΑ, ΙΚΕΑ, Σκλαβενίτης,

 

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Πασαλιμάνι, Ρολόι

Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Πασαλιμάνι, και το Δάσος των Αστεριών αναμένει τη δική σας παρουσία για να …ζωντανέψει! Ένα σύνολο τρισδιάστατων αστεριών φωτοβολούν την ώρα που ο επισκέπτης στέκεται δίπλα τους ή περνά μέσα από αυτά, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα με την τεχνική της ανέπαφης διάδρασης. Και φέτος τα Χριστούγεννα, ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, το Πασαλιμάνι, θα φωταγωγηθεί μόνο με το δικό σας πέρασμα – σας αναμένουμε!

Διοργάνωση: Διεύθυνση Εξωστρέφειας-Destination Piraeus, Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού-Μηχανολογικού

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά εναρμονίζεται με το γιορτινό κλίμα των ημερών και πλημμυρίζει τις γειτονιές της πόλης με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές!

Οι Χριστουγεννιάτικοι Μουσικοί Περίπατοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας ξεκινούν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω περιοχές:

22.12.2022 Κόκκινη Νύχτα – Όλη η πόλη μια γιορτή! Πεζόδρομος Σωτήρος 20:00

24.12.2022 Eμπορικό κέντρο, 12:30,πλατεία  Πηγάδας 12:30.

31.12.2022 Εμπορικό κέντρο, 11:30, πλατεία Νεράιδας  11:30, πλατεία Δωδεκανήσου 12:00.

Δράσεις σε νοσοκομεία

24.12.2022 Κάλαντα Τζάνειο 12:00, Μεταξά 12:00

31.12.2022 Κάλαντα Τζάνειο 11:00, Μεταξά11:00.

Διοργάνωση: Φιλαρμονική Ορχήστρα, Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Πειραιά

 

« ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ… »: O ΘΙΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΦΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

Πέμπτη 22.12.2022 _ 11.30 ● Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, προαύλιο

Ο Δήμος Πειραιά στέλνει το μήνυμα των Χριστουγέννων στις γειτονιές του! Ο θίασος των Αφηγητών του Χρόνου περιοδεύει στις πλατείες των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων της πόλης με την υπαίθρια παράσταση «Κόκκινη κλωστή δεμένη…», που ερμηνεύουν 12 ηθοποιοί, απόφοιτοι της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Πειραϊκού Συνδέσμου.

 

 

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης, ο Άγιος Βασίλης και το Αρχιξωτικό του,  ο Τρελοκαπελάς από τη Χώρα των Θαυμάτων, ο Καρυοθραύστης, ένας Μάγος με δώρα, ο Σκρούτζ και ένας Ναύτης που έπεσε από το στολισμένο καράβι …μπλέχτηκαν σε ένα παραμύθι που αναζητά να βρει το τέλος του και το σκοπό του πριν καταφτάσουν τα Χριστούγεννα!

Τα κείμενα και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή.

ΔΙΑΝΟΜΗ: Ζήνα Παγδατή, Γωγώ Ματθαιάκη, Κατερίνα Λασηθιωτάκη, Νεφέλη Κωνσταντινίδη, Χάρης Σουλτάτος, Μαρία Καλιακάκη, Μυρτώ Κρανιά, Αντιγόνη Μυλωνοπούλου, Νίκος Παπαδάκης

Διοργάνωση: Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus, Πειραικός Σύνδεσμος

 

ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Έως Τετάρτη 4.01.2023

Εφορμώντας από την πλούσια αφηγηματική παράδοση για τους καλικάντζαρους, η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας και το Τμήμα Θεάτρου και Κινηματογράφων του Δήμου Πειραιά παρουσιάζει το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα δράσεων «Οι Καλικάντζαροι εισβάλλουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά».  Από την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, παρακολουθήστε δωρεάν ένα σύνολο εκπαιδευτικών εργαστηρίων και παρουσιάσεων στις οποίες οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις λαϊκές παραδόσεις, τις εορταστικές εκδηλώσεις, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού που σχετίζονται με τον κύκλο των Χριστουγέννων και του Δωδεκαημέρου, όταν …οι καλικαντζαραίοι βγαίνουν από τα έγκατα της γης και αναστατώνουν τους ανθρώπους!

Αναλυτικό Πρόγραμμα :

► Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 _ 10:00 – 12:00

Εισαγωγή στην ιστορία και παράδοση της εορτής των Χριστουγέννων

Αφήγηση λαϊκού παραδοσιακού παραμυθιού «Οι Καλικάντζαροι και τα καρβέλια» με συνοδευτική μουσική φλάουτου και δράση τραγουδιού

Δημιουργία Χριστουγεννιάτικων ευχετήριων καρτών και στολιδιών

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου (μαζί με τους μικρούς μας φίλους) και δράση σύνδεσής του με το περιεχόμενο του παραμυθιού

► Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022 _ 10:00 – 12:00

Μουσικό – αφηγηματική δράση με τον «Μαγικό Αυλό» του Wolfgang Amadeus Mozart

► Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022 _ 10:00 – 12:00

Εισαγωγή στην ιστορία και παράδοση της εορτής των Χριστουγέννων

Αφήγηση λαϊκού παραδοσιακού παραμυθιού «Η Κάλω και η Μάρω» με συνοδευτική μουσική φλάουτου και δράση τραγουδιού

Αναπαράσταση του παραμυθιού μέσα από παιχνίδια ρόλων (χωρισμός παιδιών σε δύο ομάδες -καλικάντζαροι και χωρικοί- αντιστροφή ρόλων και ανταλλαγή συναισθημάτων)

Παιχνίδια ανακάλυψης των χώρων και των συλλογών της Πινακοθήκης για αναζήτηση των αποτρεπτικών συμβόλων των καλικαντζάρων και εξοικείωση με τα έργα τέχνης

 

Κατασκευή χριστουγεννιάτικης γιρλάντας με αγγελάκια, αστεράκια ή δεντράκια

Κατασκευή Άγιου Βασίλη με ανακυκλώσιμα υλικά

 

► Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023 _ 10:00 – 12:00

Αφήγηση του λαϊκού παραδοσιακού παραμυθιού «Οι ξωτικιές»

Εικαστικό εργαστήρι

► Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 _ 10:00 – 12:00

Αφήγηση του λαϊκού παραδοσιακού παραμυθιού «Το Παραμύθι των Ευχών»

Εικαστικό εργαστήρι

Η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν με απαραίτητη προεγγραφή

στο τηλέφωνο 214 4090155.

Διοργάνωση: Διεύθυνση Πολιτισμού, με τη συνεργασία της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά, του Τμήματος Καλλιτεχνικής Παιδείας και του Τμήματος Θεάτρου και Κινηματογράφων

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων φιλοξενεί παραστάσεις και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους. Συγκεκριμένα:

18-25-26-30/12 –2/1

Ντο-ντο  – Ομάδα Βίδα

Βρεφική παράσταση  (Από 12 μηνών έως 3 ετών)

Φουαγιέ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :  26/12 στις 11.00πμ -30/12 στις 17.30 –2/1 στις 17.30

 

Ο μικρός ήρωάς μας κοιμάται κάθε βράδυ ήσυχος. Ένα βράδυ όμως δεν βρίσκει τον ΝτοΝτό του. Και τώρα; Πώς θα κοιμηθεί; Το δωμάτιό του  γίνεται ένας ολόκληρος κόσμος που τον καλεί για εξερεύνηση. Ήχοι, χρώματα, σχήματα εξάπτουν τη φαντασία και όλες τις αισθήσεις μας. Οι μικροί μας θεατές θα απολαύσουν μια διαδραστική εμπειρία, όλο εκπλήξεις.

 

 

Κείμενο – Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Ομάδα Βίδα

Ερμηνεία: Θανάσης Βοϊδίλος

 

Έως 30/12

Η γυναίκα με τα κόκκινα μαλλιά

Χριστουγεννιάτικά Παραμύθια – επισκέψεις σε ιδρύματα

 

Η ομάδα «Δρόμο παίρνει, Δρόμο αφήνει» επισκέπτεται ιδρύματα της πόλης και μας ταξιδεύει με Χριστουγεννιάτικα παραμύθια!

Διασκευή – προσαρμογή κειμένων: ομάδα «Δρόμο παίρνει, Δρόμο αφήνει»

Αφήγηση: Άνθη Ευσταθοπούλου – Ταξιάρχης Μπεληγιάννης.

 

26,27, 29 και 30 Δεκεμβρίου

Μουσικά Παραμύθια με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

26 Δεκεμβρίου: 12.00 και 15.00 – 27 Δεκεμβρίου: 17.00 –  29 Δεκεμβρίου: 17.00 – 30 Δεκεμβρίου: 12.00 – 15.00

”Ο Πέτρος και ο Λύκος” του Σεργκέι Προκόφιεφ και χριστουγεννιάτικα παραμύθια με κάλαντα σε αφήγηση Δημήτρη Λάλου και Μαριλίτας Λαμπροπούλου.

Το κλασικό έργο Ο Πέτρος και ο Λύκος του Σεργκέι Προκόφιεφ μαζί με μουσικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια και κάλαντα, παρουσιάζονται με τη συνοδεία της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών σε αφήγηση των: Δημήτρη Λάλου και Μαριλίτας Λαμπροπούλου και μουσική διεύθυνση της αρχιμουσικού Ζωής Ζενιώδη, από την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και για 6 μόνο παραστάσεις:26,27, 29 και 30 Δεκεμβρίου, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.  Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

 

10/01

Gala Όπερας

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Κεντρική Σκηνή

Ώρα έναρξης 20.30

Στην εκπνοή της εορταστικής περιόδου της Πρωτοχρονιάς, εμείς επιμένουμε να παρατείνουμε λίγο ακόμα τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Και ο καλύτερος τρόπος να το πετύχουμε είναι η επίσκεψη σε μερικές από τις αθάνατες, δημοφιλείς μελωδίες της όπερας και της οπερέτας, όπως τις ερμηνεύουν τρεις ακμαίοι λυρικοί καλλιτέχνες υπό την μπαγκέτα του ανερχόμενου αρχιμουσικού, Ρωμανού Παπάζογλου.

Άριες, ντουέτα και ορχηστρικά αποσπάσματα από όπερες και οπερέτες των ΤΖ. ΡΟΣΙΝΙ, ΓΚ. ΝΤΟΝΙΤΣΕΤΙ, Σ. ΓΚΟΥΝΟ, Π. ΜΑΣΚΑΝΙ, ΤΖ. ΒΕΡΝΤΙ, Ζ. ΜΠΙΖΕ, Φ. ΦΟΝ ΣΟΥΠΕ, Γ. ΣΤΡΑΟΥΣ (ΥΙΟΥ), Φ. ΛΕΧΑΡ

ΣΟΛΙΣΤ Παναγιώτα Πολυζωίδου, υψίφωνος , Αντώνης Κορωναίος, τενόρος

Δημήτρης Πακσόγλου, τενόρος, ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ρωμανός Παπάζογλου

 

 

Επιπλέον πληροφορίες για τις παραστάσεις και για κράτηση θέσεων στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά:  www.dithepi.gr

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ 11 ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΑΠΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Με τραγούδια, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και πολύ κέφι θα περάσουν   τις  εορταστικές   ημέρες   τα  «μεγάλα   παιδιά»  του Πειραιά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Την  Παρασκευή 16, την Δευτέρα 19, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου τα μέλη των 11 Κέντρων Αγάπης & Αλληλεγγύης θα μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων και  θα ανταλλάξουν ευχές σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα στους χώρους των ΚΑΠΗ.

Διοργάνωση : Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών

 

CHRISTMAS FUN PARTY

 

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΆΙ ΒΑΣΙΛΗ

Σάββατο 24.12, Σάββατο 31.12

Πλατεία Κοραή, Χωριό των Ξωτικών

Ο Άγιος Βασίλης και οι πολύτιμοι βοηθοί του, τα σκανταλιάρικα ξωτικά, σας περιμένουν  για να γράψετε μαζί το γράμμα σας με όλες τις ευχές και τα δώρα που θέλετε να σας φέρει ο νέος χρόνος! Ποια είναι η πιο μεγάλη σας επιθυμία για αυτή τη χρονιά που καταφθάνει; Δώρα, ταξίδια, αγκαλιές, αγάπη, δύναμη, χαρά, υπομονή, φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα που είναι μακριά, και όοοοοοοοοοοο,τι άλλο επιθυμείτε μπορείτε να το μοιραστείτε με τον Άγιο Βασίλη και να το ευχηθείτε δυνατά!

Διοργάνωση: Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus

Με την ευγενική υποστήριξη : ΙΚΕΑ

 

ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Πέμπτη 22, Σάββατο 31.12.2022

12:30 – 15:30

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά  με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά δρομολογεί το τρένο της χαράς, όπου μια παρέα ξωτικών συνοδεύει τους επιβάτες  σε μια αλλιώτικη, απολαυστική διαδρομή στο κέντρο της πόλης.

Το τρένο της χαράς θα περάσει από τις γειτονιές του Πειραιά για να «σκορπίσει» το πνεύμα των Χριστουγέννων και σας προσκαλεί να επιβιβαστείτε σε μια όμορφη, γιορτινή  διαδρομή!  Μέσα στο τρενάκι σας υποδέχεται μια τρελή-τρελή παρέα ξωτικών!   Το ξωτικό «της Χαράς», κοινωνικό και με χιούμορ σκορπίζει κέφι και χαρά σε όποιον συναντά, το ξωτικό «του Χορού», χορεύει όπου βρεθεί και όπου σταθεί, το ξωτικό «των Γλυκισμάτων», του αρέσει να μοιράζει καραμέλες  και το ξωτικό «Τροβαδούρος» που τραγουδάει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το τρένο των ξωτικών αφήνει το στίγμα του, τις καραμέλες του και τις χαρούμενες φωνές των ξωτικών σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Η επιβίβαση και η αποβίβαση του κόσμου επιτρέπεται σε όποια στάση επιθυμεί!

Η διαδρομή είναι η εξής:

Γρηγορίου Λαμπράκη – Στάση Πασαλιμάνι, Βασιλέως Γεωργίου – Στάση Δημοτικό Θέατρο, Ηρώων Πολυτεχνείου – Στάση Τερψιθέα,  2ας Μεραρχίας – Πασαλιμάνι.

 

Διοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus.

 

και Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.)

 

 

3D ANIMATION MAPPING

Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23.12.2022_20:00

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, προαύλιος χώρος

Το ιστορικό κτήριο του Πειραιά, το Δημοτικό Θέατρο, φωταγωγείται με την εντυπωσιακή μέθοδο του 3D Animation Mapping! Η πρόσοψη του εμβληματικότερου κτηρίου της πόλης γεμίζει φως, χρώμα, μουσική, ξεδιπλώνοντας στην διάρκεια αυτής της φωταγωγημένης προβολής τις εγκάρδιες ευχές μας προς τους επισκέπτες και τους δημότες του Πειραιά. Η φαντασμαγορική προβολή επαναλαμβάνεται κάθε 20 διπλά την Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και οι ευχές μας πληθαίνουν!

Διοργάνωση: Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus

 

 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ – ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

17:00 -_24:00

Ο Πειραιάς φορά τα γιορτινά του στην μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων και είναι όλα κόκκινα! Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου τα καταστήματα στην πόλη παραμένουν ανοιχτά από τις 10.00 έως τις 24.00, προσφέροντας ελκυστικές προσφορές και ειδικές εκπτώσεις.

Η Κόκκινη Νύχτα μετατρέπει το εμπορικό κέντρο του Πειραιά σε κέντρο της εξωστρέφειας, του μοιράσματος και της επικοινωνίας της φετινής εορταστικής περιόδου.

Από νωρίς το απόγευμα τους δρόμους του Πειραιά θα κατακλείσουν ξυλοπόδαροι, μασκότ, μάγοι, ξωτικά και Αϊ Βασίληδες, βάζοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων μικρούς και μεγάλους, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου, θα πλαισιώσει με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες τις δράσεις στο Εμπορικό Κέντρο!

Κέφι και χαρά θα σκορπίσουν τα μουσικά και χορευτικά δρώμενα που θα εξελίσσονται σε δεκάδες σημεία του Πειραιά

Μια «θρυλική» νότα θα προσδώσει στο γιορτινό event  η μασκότ  του Ολυμπιακού, η οποία θα μοιράζει συμβολικά δώρα και θα φωτογραφίζεται με τα παιδιά! Επιπλέον σπουδαστές των ΙΕΚ της πόλης θα προσφέρουν κεράσματα, ενώ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα μοιράζονται δωροεπιταγές από καταστήματα του Πειραιά στους καταναλωτές!

Tο «τρένο της χαράς» θα κάνει βόλτες στο κέντρο της πόλης για να «σκορπίσει» το πνεύμα των Χριστουγέννων και σας προσκαλεί να επιβιβαστείτε σε μια όμορφη, γιορτινή  διαδρομή!

Θα ακουλουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα ανά σημείο.

Διοργάνωση:  Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus

Με την ευγενική υποστήριξη: Ολυμπιακός ΑΕ, Περιφέρεια Αττικής – Αντιπεριφέρεια Πειραιά, ΕΒΕΠ

 

 

ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

11.00 -14.00

Πλατεία Κοραή

Οι μαθητές του Ζαννείου Προτύπου Λυκείου Πειραιά  συνδυάζοντας την γνώση με την φαντασία  θα ζωντανέψουνε μέσα από τα δικά τους  εργαστήρια  την χριστουγεννιάτικη ιστορία Το Ρόδο των Χριστουγέννων,  μια παραλλαγή του Ευρωπαϊκού μύθου της Madelon, που διασχίζοντας το χριστουγεννιάτικο χωριό αναζητώντας ένα μικρό δώρο για το θείο βρέφος θα συναντήσει το φιλολογικό εργαστήριο, το εργαστήρι των γλωσσών των μαθηματικών, των πειραμάτων, το θεατρικό εργαστήρι, το εργαστήρι της άθλησης της χειροτεχνίας και της ζαχαροπλαστικής.

Διοργάνωση:  Ζάννειο Πρότυπο Λύκειο Πειραιά

 

The BURGER Project: ΦΙΕΣΤΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 18:00

Πλατεία Κοραή

Οι ανατρεπτικοί και αγαπημένοι των παιδιών Burger Project παρουσιάζουν το ΦΙΕΣΤΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ, μια διαδραστική παιχνιδιάρικη συναυλία για όλη την οικογένεια. Με όχημα τα τραγούδια των Burger Project, γρήγορα μουσικοκινητικά παιχνίδια και χιουμοριστικούς αυτοσχεδιασμούς, μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλοεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους. Αφού γνωρίσουμε τα μουσικά όργανα της μπάντας, περιπλανιόμαστε στα τραγούδια του group από τα cd τους («Μαμά θα κάνω Μπάντα», «Μουσική & Φίλοι» και «Στην Κιβωτό στις οκτώ») τραγουδάμε όλοι μαζί παρέα, παίζουμε μουσικό καθρέφτη (μπορεί και αγαλματάκια) και ακολουθούμε τους στίχους. Πρωταγωνιστής μας όμως είναι ο χορός, που στο τέλος κερδίζει μικρούς και μεγάλους!

Διοργάνωση: Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus

 

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022 _ 11.00

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, προαύλιος χώρος

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά συναντούμε την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και τις παιδικές χορωδίες και τα μουσικά σύνολα των πολιτιστικών συλλόγων που στέλνουν τις ευχές τους τραγουδώντας: παραδοσιακές μελωδίες, ήθη και έθιμα του Δωδεκαημέρου από κάθε γωνιά του ελληνικού κόσμου, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο κορυφώνουν την γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στον Πειραιά!

Διοργάνωση: Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Σάββατο 24, Κυριακή 25 & Σάββατο 31.12.2022, 01.12.2022

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) έχει προγραμματίσει ένα σύνολο χριστουγεννιάτικων δράσεων αλληλεγγύης και στήριξης των συμπολιτών μας που βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες της πόλης. Τα Χριστούγεννα υπενθυμίζουν σε όλους μας τη συμπόνια και την αλληλεγγύη περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του χρόνου: με γνώμονα την πεποίθηση ότι κανένας συνάνθρωπός μας δεν πρέπει να νιώθει μόνος τις γιορτινές αυτές μέρες, η ΚΟ.Δ.Ε.Π. συλλέγει χριστουγεννιάτικα δώρα για ωφελούμενα παιδιά και προσφέρει εορταστικά γεύματα σε όσους από εμάς διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες.

Διοργάνωση: Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.)

 

 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΙΜΑΝΙ

Σάββατο 31.12.2022

Λιμάνι Πειραιά , Πύργος Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά υποδέχεται το νέο έτος και το πρώτο πλοίο που θα καταπλεύσει στο μεγάλο λιμάνι με ευχές για υγεία και καλοτυχία, αλλά και ένα συγχρονισμένο υπερθέαμα φωτισμών, εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών!  Χρώμα, ρυθμός, ένταση, φως ξεπηδούν από τον Πύργο του Πειραιά και φωτίζουν τον πειραϊκό ουρανό, το βράδυ του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου, την στιγμή ακριβώς της αλλαγής του χρόνου.

Το μοναδικό αυτό υπερθέαμα θα είναι ορατό και στις πέντε Κοινότητες του Δήμου Πειραιά, ενώ ταυτόχρονα θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.gr, καθώς και από το κανάλι του Destination Piraeus στο Youtube και την επίσημη σελίδα μας στο Facebook.

Διοργάνωση: Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus

Με την ευγενική υποστήριξη : PIRAEUS TOWER ΑΕ, ΟΛΠ